Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012

Μπεζέδες - μαρέγκες χρωματιστές και γεμιστές!!!


Ετοιμάζω τους μπεζέδες - μαρέγκες σύμφωνα με τη βασική συνταγή που θα βρείτε εδώ
http://oikaliteressyntagesmou.blogspot.com/2012/01/blog-post_2738.html

Μαρέγκα λέγεται το άψητο μίγμα ή το χτυπημένο μίγμα ζάχαρης με ασπράδια. Αν στο τέλος προσθέσετε και ζάχαρη άχνη όπου δίνει ένα αίσθημα καραμέλας όταν τον τρώτε, τότε ονομάζεται μπεζές.

Μπορώ να τα πασπαλίσω με χρωματιστή τρούφα για πιο παιχνιδιάρικη διάθεση.

Για χρωματιστούς μπεζέδες προσθέτω στη μαρέγκα χρώμα ζαχαροπλαστικής που θα βρω στα σούπερ μάρκετ. Μερικές σταγόνες είναι αρκετές για να κάνουν τη διαφορά.

Επίσης, για γεμιστούς μπεζέδες ή μαρέγκες, ενώνω δύο ισομεγέθη κομμάτια αλοίφωντας το ένα με μαρμελάδα φράουλα ή γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο και πιέζοντας το άλλο από πάνω για να ενωθούν.

Τέλος, μπορείτε να γεμίσετε τις μαρέγκες σας με σαντιγύ σκέτη ή με σαντιγύ όπου θα έχετε βάλει μέσα μικρά κομμάτια φρούτων όπως μύρτιλα!

Σαντιγύ μπορείτε να φτιάξετε έυκολα χτυπώντας στη μεγάλη σκάλα του μίξερ μια κρέμα γάλακτος προσθέτοντας ή όχι ζάχαρη για να τη γλυκάνετε!

Φιλιά, Φωτεινούλα

1 σχόλιο:

  1. Στην αγγλική γλώσσα δεν υπάρχει διαφορά όλα λέγονται meringues είτε έχουν ζάχαρη είτε όχι.
    και εγώ κάτι σε μπεζεδάκι έχω σήμερα Φωτεινή μου, οι χρωματιστοί σου ειναι φανταστικοί!
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Chit chat!!!