Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

Γλώσσες τηγανιτές με μυρωδάτη κρούστα βασιλικού και κουκουνάρι


Γλώσσες έχει σήμερα το μενού και το πιο συνηθισμένο μου είναι να της βουτάω στο αλεύρι και να της τηγανίζω σε λαδάκι, ίσα να τους φτάνει μέχρι τη μέση.

Όχι και σήμερα όμως που αναζητάω κάτι το ξεχωριστό και ... σας το προσφέρω.

Σήμερα θέλω κάτι πιο ζουμερό και μυρωδάτο. Κι έτσι σκέφτηκα να φτιάξω μια κρούστα, την οποία θα τη δοκιμάσω μόνο εγώ! Μην τρελαίνεστε, είναι πανεύκολη.

Βάζω στο γουδί μια κουταλιά σούπας κουκουνάρι και το κοπανάω να διαλυθεί, λιώνει αμέσως. Προσθέτω στο γουδί τρία φυλλαράκια βασιλικού από τον κήπο μου (ή αποξηραμένο αν δεν έχω) και τα πολτοποιώ κι αυτά με αποτέλεσμα μια πρασινωπή μάζα. Ρίχνω στο γουδί μια κουταλιά βούτυρο μυρωδάτο ή μαργαρίνη  και λίγο αλατάκι-μαύρο πιπέρι και τα ανακατεύω όλα μαζί ώστε να φτιάξω μια πάστα.

Η πάστα αυτή  φτάνει μόνο για ένα ψάρι και ανάλογα το πόσο γαλαντόμος είστε στις ποσότητες θα σας φτάσει μόνο για τη μια πλευρά του ψαριού. Αντίστοιχα αυξάνεται τις υπόλοιπες ποσότητες για περισσότερα ψάρια. Μην αμελείτε να δοκιμάζετε τις αναλογίες σας!!!

Αλείφω το ψάρι με την πάστα και το πασπαλίζω με αλεύρι. Τηγανίζω σε λίγο λάδι ή καθόλου διότι το ψάρι έχει ήδη βούτυρο πάνω του, ή βάζω στο grill για μερικά λεπτά. Η γλώσσα είναι λεπτό ψάρι και ψήνεται γρήγορα.

Σερβίρω με χωριάτικη σαλάτα ή πράσινη!

Φιλιά, Φωτεινούλα 

1 σχόλιο:

  1. Φωτεινούλα, καταπληκτικό πιάτο και φοβερή ιδέα
    !!!Μπράβο! (Άμεσα θα γίνει δοκιμή σίγουρα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Chit chat!!!