Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2012

Παριζιάνικο σουφλέ σοκολάτας, το αμαρτωλό


Μην μου πείτε ότι δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ σουφλέ σοκολάτας. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει δοκιμάσει και να μη μείνει εκστασιασμένος με την πλούσια γεύση του, με κρέμα γάλακτος ή με παγωτό, συνοδεία ενός αχνιστού καπουτσίνο, είναι αξεπέραστο!

Τελικά, είναι και πανεύκολο στην προετοιμασία του και στο χρόνο ψησίματος!



Λίστα για ψώνια
250γρ.κουβερτούρα
250γρ. βούτυρο
5 αβγά
150γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
100γρ. αλεύρι
αλάτι


Ξεκινάμε λιώνοντας σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το βούτυρο. Ρίχνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μεγάλα κομμάτια και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να λιώσουν. Αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσουν και ετοιμάζουμε το μίγμα των αβγών.

Χτυπάω τα αβγά με τη ζάχαρη με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν για τα καλά. Χτυπήστε τα αλύπητα με το μίξερ χειρός, μην παραιτηθείτε! Δεν θα το μετανιώσετε! Σας το υπόσχομαι!

Ρίξτε το μίγμα της σοκολάτας μέσα στο μίγμα των αβγών, ανακατεύοντας ελαφρά. Όταν ενοποιηθούν τα δύο μίγματα και καταλήξετε σε ένα σοκολατένιο ρευστό μείγμα  κοσκινίστε το αλεύρι μέσα σε αυτό "διπλώνοντας" το μαζί με μια πρέζα αλάτι.

Βουτυρώνετε και αλευρώνετε τα μπολάκια σας ή μια στενή φόρμα για κέικ και γεμίζετε τα 2/3 της φόρμας γιατί θα φουσκώσει. Ψήνετε στους 200ο, σε προθερμασμένο φούρνο για 8-10 λεπτά. Αν το αφήσετε παραπάνω, θα σας γίνει λιγότερο ρευστό μέσα. Καλύτερα είναι, μόλις ψηθεί, να το απομακρύνετε από το φούρνο και να σερβίρετε διαφορετικά θα "κάτσει".

Πως σερβίρουμε; Με λίγη κρέμα γάλακτος ή με μια μπάλα παγωτό ή "βρέχοντας" με ζάχαρη άχνη.

Φιλιά, Φωτεινούλα

4 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Φωτεινούλα!Πραγματικά αμαρτωλό όμως...τέλειοοοοοοοο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πω,πω!!!!!!Σκέτη κόλαση το σουφλέ σου. Και από θερμίδες .....άσε καλύτερα να μη τις μετράμε.......μην πάθουμε κανένα σοκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πειράζει, βρε Ελευθερία. Φτιάξ'το εσύ να το απολαύσεις, να το φχαριστηθείς και την άλλη μέρα κάνε δίαιτα!

      Διαγραφή
  3. Και τώρα που είναι ο καιρός για κάστανα δοκιμάστε να βάλετε ένα νόστιμο, ζουμερό κάστανο μέσα και δεν θα το μετανιώσετε. Φυσικά, θα το έχετε βράσει πρώτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Chit chat!!!