Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

Πως καθαρίζω τις αγγινάρες;

Μία φοβία,ένας τρόμος κυριαρχεί γύρω από το καθάρισμα της αγγινάρας. Πρέπει να τον ξεπεράσετε για να απολαύσετε τη γλύκα τους. Οι κατεψυγμένες δεν συγκρίνονται με τις φρέσκες και ούτε φέρουν τις πολύτιμες βιταμίνες τους. 

Η αγγινάρα πριν και μετά (φωτό). κόβω το κοτσάνι στην άκρη και το πετάω. Το υπόλοιπο κοτσάνι μέχρι τη βάση της αγγινάρας το καθαρίζω όπως το αγγουράκι και το κόβω στη βάση της αγγινάρας. Αυτό θα το βάλω στην κατσαρόλα μου και θα το μαγειρέψω.

Παίρνω την αγγινάρα μου και την ξεφλουδίζω από τα όλα τα φύλλα της και τα πετάω. Την καθαρίζω γύρω γύρω για να εξομαλύνω την επιφάνεια της και το χνουδάκι από πάνω της. Την κόβω στα δύο και αφαιρώ το χνουδάκι που έχει και στο κέντρο. Την τρίβω με μια κούπα λεμονιού για να μη μαυρίσει και τη βάζω μέσα στο μπωλ με αλατόνερο και χυμό λεμονιού μέχρι να ολοκληρώσω το καθάρισμα όλων των αγγινάρων. 
Όλα τα προϊόντα από το καθάρισμα των αγγινάρων τα έχω ρίξει μέσα στο μπωλ μέχρι να τα ρίξω στην κατσαρόλα τρίβοντας τις αγγινάρες με μια κούπα λεμονιού μέχρι να τις ρίξω στην κατσαρόλα.

Την επόμενη φορά θα προσπαθήσω να σας έχω και βίντεο!

Φιλιά, Φωτεινούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!