Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012

Φιλέτο σολωμού σε σησαμένια κρούστα με σως μουστάρδας και άγριο ρύζι

Μην μου πείτε ότι δεν σας ιντριγκάρει η φωτογραφία από μόνη της! Απολαυστικό πιάτο για ψαγμένους γευσιγνώστες! Κι όμως έιναι απλούστατο!

Θα πάρετε το φιλέτο σολωμού σας και θα το βουτήξετε σε σησάμι χωρίς αλεύρι, χωρίς τίποτα! Η υγρασία του σολωμού θα κρατήσει το σησάμι πάνω του. Θα τηγανίσετε το σολωμό σας σε 3-4 κουταλιές βούτυρο Lurpak, σε μέτρια φωτιά, ΟΧΙ δυνατή, γιατί τότε θα σας καεί από έξω και μέσα θα είναι άψητος. Για να διατηρήσετε την υγρασία του σολωμού μπορείτε να σκεπάσετε το τηγάνι όση ώρα τον τηγανίζετε. Αλατοπιπερώστε το καλά και τηγανίστε το από όλες τις πλευρές του, ακόμα και τις μικρές! Το σησάμι δεν θα σας φύγει από το σολωμό, μην το φοβηθείτε. Γυρίστε το με τη  βοήθεια  μιας σπάτουλας κι ενός πηρουνιού για να μην σας διαλύσει. Εάν το τηγανίσετε σε υψηλή θερμοκρασία θα σας καεί το σησάμι και θα έχει άσχημη γεύση. Το αποτέλεσμα θα είναι ένας μαλακός σολωμός, τρυφερός και ελαφρά ροζ!

Ετοιμάστε τη σάλτσα σας ανακατεύοντας στο multi ή με το χέρι 2 κουταλιές μουστάρδα Dijon, με μια κουταλιά μαγιονέζα, το χυμό ενός μέτριου πορτοκαλιού και ένα ματσάκι ψιλοκομμένο άνιθο. Ανάλογα με την προτίμηση σας αυξομειώστε τα συστατικά της σάλτσας. Προσέξτε μόνο μην τη νερώσετε με υπερβολική ποσότητα χυμού!

Για ρύζι έχω επιλέξει το "Άγριο ρύζι των Ινδιάνων του Καναδά", το οποίο ετοιμάζω βάσει οδηγιών. Για 4 άτομα χρησιμοποιώ ένα φλυτζάνι ρύζι και 3 φλυτζάνια νερό. Βράζω το νερό με έναν κύβο λαχανικών και μπόλικο αλάτι και ρίχνω το ρύζι μέσα, όπου το βράζω για 18 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά και σκεπάζω το κατσαρολάκι και 20 λεπτά με μια καθαρή πετσέτα ώστε να ρουφήξει τα υγρά του. Σερβίρω πιπερώνοντας το. Εάν θέλετε να ξαναζεστάνετε το συγκεκριμένο ρύζι, μην το ζεστάνετε μόνο με νερό γιατί θα λασπώσει, προσθέστε και μια κουταλιά βούτυρο!

Διακοσμήστε το πιάτο σας με φρέσκο άνιθο ή με φυλλαράκια μαϊντανού!

Φιλιά, Φωτεινούλα 


3 σχόλια:

  1. Φωτεινούλα είναι τέλειο!Μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις!!!Καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O σολωμός είναι από τα αγαπημένα μου ψάρια. Φαίνεται υπέροχος. Καλώς σε βρήκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. είναι ένα πολύ νόστιμο λιπαρό ψάρι, εύκολο στη χρήση του και με ποικίλλους συνδυασμούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Chit chat!!!