Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2012

Μαριναρισμένο σοκολατένιο γλυκό με σως ζεστής σοκολάτας, για ψαγμένους

Εντυπωσιακό, δε λέω, και στη γεύση και στην εμφάνιση! Πρόταση σερβιρίσματος; Αχνιστός καφές ή τσάι και απόλυτη ηρεμία …

Μην αγχώνεστε πως θα το φτιάξετε γιατί δεν θα σας πάρει περισσότερο από 30 λεπτά.

Ετοιμάζετε το γλυκάκι σας σύμφωνα με τη συνταγή που θα βρείτε εδώ

αλλά αλλάζετε το χρόνο ψησίματος σε 15-20 λεπτά ανάλογα με την κουζίνα σας. Μην το κάψετε και μείνετε με τη γλύκα! Επίσης, δεν θα χρησιμοποιήσετε ατομικά φορμάκια αλλά μεγάλη μακρόστενη φόρμα για κέικ τέτοια ώστε το γλυκό να μην γίνει πολύ ψηλό. Μπορείτε να χωρίσετε το μίγμα σας σε περισσότερες φόρμες π.χ. μιας χρήσης. Όσο δεν χρησιμοποιήσετε βάλτε το στο ψυγείο και όταν έρθει η ώρα ακολουθήστε την υπόλοιπη διαδικασία κανονικά. Στην περίπτωση του μαριναρίσματος βάλτε το γιαλ ίγη ώρα στο φούρνο να ζεσταθεί και μετά περιχύστε το με τη μαρινάδα.  

Έχουμε και λέμε, λοιπόν. Στίβετε ένα πορτοκάλι και αρωματίζετε το χυμό του με 1-2 κσ. κονιάκ ή Amaretto. Αφού βγάλετε το γλυκό από το φούρνο το περιλούζετε με το υγρό και το αφήνετε να μαριναριστεί και να το ρουφήξει.

Μέχρι να ετοιμαστεί λιώνετε σε μπεν μαρί σοκολάτα κουβερτούρα ανάλογα με την ποσότητα σερβιρίσματος και την περιχύνετε πάνω από το μαριναρισμένο γλυκό σας ή και στο πιάτο σερβιρίσματος!

Δοκιμάστε να αδειάσετε από μια "κούπα" πορτοκάλι το περιεχόμενο της και να το γεμίσετε με το γλυκάκι σας. Κατάλληλο εργαλείο θεωρώ ότι είναι αυτό γιατί έχει και δοντάκια.


Τοποθετήστε το σε ένα στενό πιάτο για να μη γυρίζει γύρω γύρω το πορτοκάλι και ... σερβίρετε κάτι διαφορετικό!

Μιαμ, μιαμ! Ποιος δεν θα ήθελε ένα κομμάτι τώρα; Εγώ έφαγα το δικό μου και περισσεύει άλλο ένα!

Φιλιά, Φωτεινούλα



1 σχόλιο:

  1. Η κούπα πορτοκάλι είναι προαιρετική. Ένα μπωλάκι θα μπορούσε να εξυπηρετήσει, επίσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Chit chat!!!