Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2012

Κολοκυθόσουπα βελουτέ αρωματισμένη με κάρδαμο

Μην ξεγελιέστε με τον όρο "σούπα". Προσωπικά δεν άντεξα να τη φάω όλη κι ας ήταν καταπληκτική, μοναδική και ανεπανάληπτη και δεν θα μπορούσα να τη συγκρίνω με καμία σούπα που έχω φάει έως τώρα, ούτε καν θα μπορούσα να την αποκαλέσω "σούπα".

Τι να πω γι'αυτή τη σούπα. Από που να ξεκινήσω και που να τελειώσω! Ποίημα!!!


Λίστα για ψώνια
600γρ.κολοκύθα καθαρισμένη
1-2 μεγάλα καρότα
1 μεγάλη πατάτα
1 πράσο
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
2-3 κλαδάκια σέλινο
κάρδαμο τριμμένο
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
αλάτι και πιπέρι
2κ.σ. κρέμα γάλακτος ανά πιάτο σερβιρίσματος 
1κσ. ελαιόλαδο ανά πιάτο σερβιρίσματος


Ξεκινάω επιλέγοντας τα λαχανικά μου, τα πλένω και τα καθαρίζω για τα καλά και μετά τα κόβω σε μεγάλα κομμάτια. Υπολογίζω ότι τα λαχανικά πρέπει να έχουν βάρος καθαρισμένο περίπου 1 κιλό για 4-5 άτομα. Ανάλογα με το πόση σούπα θέλετε να φτιάξετε αυξάνετε την ποσότητα των λαχανικών.

Για τον τρόπο που καθαρίζουμε την κολοκύθα μπορείτε να ενημερωθείτε από εδώ

Βράζω τα λαχανικά μου σε μπόλικο νεράκι μέχρι να μαλακώσουν. Ιδανικά θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου. Μέσα στο νερό προσθέτω αλάτι και πιπέρι και ένα κρασοπότηρο λευκό κρασί. Δοκιμάζω τα λαχανικά μέχρι να βράσουν πολύ καλά και να έχουν σχεδόν λιώσει. Όταν είναι έτοιμα τα βγάζω από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα και τα πολτοποιώ στο multi μαζί με μερικές κουταλιές από το ζουμί τους ώσπου να γίνουν πουρές. Ξαναβάζω τον πουρέ σε μια κατσαρόλα και προσθέτω μερικές ακόμα κουταλιές από το ζουμί και το αφήνω να πάρει μια βράση. Δοκιμάστε τη σούπα για το αλάτι και το πιπέρι!

Σερβίρω τη σούπα μου και ρίχνω από πάνω της κρέμα γάλακτος και φρέσκο ελαιόλαδο. Εναλλακτικά μπορώ να βάλω λίγο φρέσκο βούτυρο. Απίστευτα γεμάτη γεύση!

Για πιο ιδιαίτερες εμφανίσεις, μπορείτε να σερβίρετε τη σούπα σας μέσα στην κολοκύθα αφού πρώτα θα την έχετε καθαρίσει και πλύνει καλά. Καλή σας απόλαυση!

Φιλιά, Φωτεινούλα  

2 σχόλια:

Chit chat!!!