Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012

Τούρτα ανανά με αφράτη κρέμα μασκαρπόνε

 
Ότι θα έφτιαχνα και τούρτα σε μηδέν χρόνο δεν το είχα φανταστεί ποτέ! Κι όλα αυτά επειδή δεν είχα όρεξη να φάω εκείνο το κέικ που είχα φτιάξει τις προάλλες. Το έβλεπα, λοιπόν, το πρωί και έλεγα "Δεν θέλω να το φάω, τι να το κάνω χωρίς να πάει χαμένο;" Και η λύση έπεσε στα χέρια μου, κυριολεκτικά! Μια ξεχασμένη συνταγή για κρέμα μασκαρπόνε και η έμπνευση ... ΗΡΘΕ!!!

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συνταγή για παντεσπάνι ή συνταγή για κέικ βανίλιας. Αλλά το κέικ θα το ψήσετε σε ένα ταψί-πυρέξ όπου εκεί από πάνω θα αραδιάσετε αργότερα ην κρέμα για την τούρτα σας. Εάν το ψήσετε σε μακρόστενη φόρμα, τότε θα το κόψετε σε φέτες και θα τις βάλετε στον πάτο του ταψιού-πυρέξ.

Συνταγή για κέικ θα βρείτε εδώ

Αφού κρυώσει το κέικ το σιροπιάζουμε. Πως;

Αδειάζουμε το σιρόπι από μια μεγάλη κομπόστα ανανά σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε μισό  φλιτζάνι νερό και 1-2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη. Αφήνουμε να βράσει λίγο και να δέσει, όχι πολύ και σφίξει, και το ρίχνουμε πάνω στο παντεσπάνι κουταλιά κουταλιά. Αφήνουμε να ρουφήξει το σιρόπι όσο περισσότερη ώρα γίνεται!

Ετοιμάζουμε την κρέμα! Αδειάζουμε μια συσκευασία μασκαρπόνε σε ένα μπωλ και το χτυπάμε με ένα κουτάλι να αφρατέψει και να μαλακώσει. Ρίχνουμε μέσα 3 κουταλιές ζάχαρη άχνη (ή και περισσότερο εάν το θέλουμε πιο γλυκό, δοκιμάστε το!) και κομμάτια ανανά από την κομπόστα. Προσέχουμε, όμως, να μας μείνουν τουλάχιστον έξι ολόκληρα κομμάτια ανανά για το στόλισμα! Χτυπάμε με το στικ του Multi μία κρέμα γάλακτος έως ότου να αρχίσει να δένει και την προσθέτουμε στην κρέμα του μασκαρπόνε. Ανακατεύουμε ελαφρά να ομογενοποιηθούν οι δύο κρέμες και αραδιάζουμε το μίγμα πάνω από το παντεσπάνι-κέικ. 

Γαρνίρουμε με τις φέτες του ανανά και πασπαλίζουμε με κακάο εάν θέλουμε ή με τριμμένο αμύγδαλο! Απλό ή απλούστατο;

Φιλιά, Φωτεινούλα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!