Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012

Λικέρ μανταρίνι, το μυρωδάτο


Τα σπιτικά λικέρ είναι τα πιο αγαπημένα μου ποτά. Δεν συγκρίνονται με τα αλκοολούχα ποτά του εμπορίου εκτός, βέβαια, από το κρασί. Αυτό είναι μια κατηγορία μόνο του.

Τώρα που το μανταρίνι βρίσκεται σε αφθονία είναι η κατάλληλη εποχή για ένα λικέρ μανταρίνι!

Σε ένα μεγάλο βάζο περίπου 2 λίτρων, με πολύ καλό καπάκι, βάζουμε 15 μανταρίνια μικρού μεγέθους και ένα κιλό τσίπουρο. Για να μπορέσουν τα μανταρίνια να βγάλουν τους χυμούς και τα αρώματα τους τα τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα και μπήγουμε 5-6 καρφάκια γαρύφαλλο στη σάρκα του καθενός.  

Ξεχνάμε το ποτό σε σκοτεινό μέρος για 40 μέρες. Όταν το ξαναθυμηθούμε, ετοιμάζουμε σιρόπι με 1 κιλό ζάχαρη και δύο ποτήρια νερό, το οποίο θα το βράσουμε για 10 λεπτά περίπου, και αφού κρυώσει θα το ρίξουμε μέσα στο τσίπουρο. Φυσικά, προηγουμένως, έχουμε βγάλει τα μανταρίνια από μέσα!

Φιλιά, Φωτεινούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!