Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012

Μαρμελάδα φραγκοστάφυλο, κόκκινο και μαύρο, χρώμα βαθυκόκκινο


Μαρμελάδα φραγκοστάφυλο αγαπημένη, η οποία χρησιμοποιείται και για την παρασκευή cranberry sauce! Οπότε αξίζει να την ετοιμάσετε και να την έχετε στο ψυγείο σας σε κάθε ενδεχόμενο, και για το πρωινό και για το φαγητό σας.




Λίστα για ψώνια
500γρ. κόκκινα φραγκοστάφυλα
500γρ. μαύρα φραγκοστάφυλα
500γρ. ζάχαρη 
χυμό μισού λεμονιού


Η πεπατημένη των μαρμελάδων ορίζει ποσότητα ζάχαρης ίση με την ποσότητα των καθαρισμένων φρούτων. Έτσι, λοιπόν, έβαλα σε ένα κατσαρολάκι 150γρ κόκκινα και 150γρ. μαύρα φραγκοστάφυλα και 300γρ. ζάχαρη. Συμπληρώνω με μισό ποτήρι νερό και βράζω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν τα φρούτα και να αρχίσει να δένει η μαρμελάδα. Όταν έχει μείνει λίγο ζουμάκι πολτοποιώ τα φρούτα μου με το blender χειρός και τα αφήνω να ξεκουραστούν μακριά από το μάτι της κουζίνας.


Δυστυχώς, δεν είχα φρέσκα φραγκοστάφυλα για να φτιάξω τη μαρμελάδα μου αλλά κατεψυγμένα. Και πάλι όμως το αποτέλεσμα ήταν απόλυτα γευστικό! Μπορείτε εφόσον επιθυμείτε να προσθέσετε και μούρα, κόκκινα και μαύρα, μέσα στη μαρμελάδα, τα οποία κάνουν πολύ καλή παρέα μεταξύ τους!

Αποστειρώνω ένα γυάλινο βαζάκι και όταν κρυώσει βάζω μέσα τη μαρμελάδα μου και τη φυλάω στο ψυγείο!


Πως θα αποστειρώσετε το βαζάκι θα μάθετε εδώ

Αύριο, ξέρετε τι μαρμελάδα θα έχει πάνω το ψωμάκι μου.

Φιλιά, Φωτεινούλα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!