Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

Λαζάνια αλά καρμπονάρα με μανιτάρια και ποικιλία τυριών


Λαζάνια! Ένα πολύ ωραίο ζυμαρικό στο πιάτο σας με μεγάλη ποικιλία γευστικών συνδυασμών. Πως θα σας φαινόταν να τα συνδυάζαμε με πλούσια κρέμα καρμπονάρα και μπόλικο τυράκι;;;

Ας ξεκινήσουμε με την προετοιμασία της σάλτσας μας!

Ψιλοκόβουμε σε καρέ 6 φέτες μπέικον και 6 φέτες ζαμπόν μπούτι. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες 4 μέτρια λευκά μανιτάρια. Τέλος, τρίβουμε ένταμ, γκούντα, παρμεζάνα και κόβουμε έμενταλ σε κύβους.

Πληροφορίες για το πλύσιμο και το καθάρισμα των μανιταριών θα βρείτε εδώ
http://oikaliteressyntagesmou.blogspot.com/2011/12/blog-post_776.html


Σοτάρουμε το μπέικον και το ζαμπόν σε μια κουταλιά βούτυρο και, έπειτα, προσθέτουμε τα μανιτάρια να μαραθούν. Προσθέτουμε 200γρ. κρέμα γάλακτος και βράζουμε τη σάλτσα μέχρι να δέσει ελαφρά. Λίγο πριν να είναι έτοιμη η σάλτσα, αλατίζουμε και πιπερώνουμε με μαύρο πιπέρι, και ρίχνουμε τους κύβους έμενταλ στη σάλτσα ενώ ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνω να κρυώσει.



Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε αλατισμένο νερό και βράζει και «εμβαπτίζουμε» τα λαζάνια για μερικά λεπτά. Χρησιμοποιούμαι τόσα λαζάνια όσα να καλύψουν τον πάτο του πυρέξ, το ένα δίπλα στο άλλο, ενώ θα χρειαστεί να βάλουμε άλλη μια σειρά λαζάνια πάνω από τη σάλτσα.

Βάζω στον πάτο του πυρέξ λίγη κρέμα γάλακτος και στρώνω μία σειρά λαζάνια το ένα δίπλα στο άλλο ώστε να καλύψουν όλο τον πάτο του πυρέξ που θα χρησιμοποιήσω.





Πάνω στα λαζάνια αδειάζω την κρέμα καρμπονάρα που έχω ετοιμάσει, και πασπαλίζω με μπόλικο τυρί εκτός της παρμεζάνας. 


Απλώνω άλλη μια στρώση λαζάνια και πασπαλίζω με λίγο τριμμένο τυρί ακόμα και τριμμένη παρμεζάνα.

Σκεπάζω το φαγητό μου με αλουμινόχαρτο και ψήνω στον αέρα στους 180ο C για 20-30 λεπτά μέχρι να βράσουν τα λαζάνια και μαλακώσουν. Αφαιρώ το αλουμινόχαρτο για να ροδίσει το τυράκι από πάνω και, μόλις είναι έτοιμο, το βγάζω από το φούρνο. Μην το αφήσετε να μείνει παραπάνω από όσο πρέπει στο φούρνο γιατί θα σκληρύνουν τα λαζάνια σας!    

Αφήνετε το φαγητό σας να κρυώσει λίγο και να δέσει πριν το κόψετε και το σερβίρετε γιατί θα σας διαλυθεί. Μμμμ, απολαυστικό!!!

Φιλιά, Φωτεινούλα















4 σχόλια:

  1. Καλησπέρα και απο το blog σου....η μυρωδιά απο τα λαζάνια μου ήρθε μολις διάβασα τη συνταγή σου!!!συνέχισε να δίνεις πρωτότυπες και τόσο γευστικές λύσεις!!!!φιλιά!!!καλό βράδυ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα σου! ευχαριστώ! όντως ήταν πολύ απολαυστικά και με γεμάτη γεύση! Και η μάρκα των συγκεκριμένων λαζανιών ήταν φοβερή επιτυχία! Δεν ξεράθηκαν καθόλου, αντιθέτως ήταν τραγανά σαν ψωμάκι πίτσας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πωπώ είναι τέλεια τα λαζάνια! Αν τα είχα εδώ μπροστά θα τα τσάκιζα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ έφαγα δυο κομμάτια, δεν μπόρεσα να αντισταθώ! Ακόμα και τα παιδιά τα λάτρεψαν κι ας είχαν μανιτάρια που δεν τους αρέσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Chit chat!!!