Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

Αγγινάρες αλά πολίτα, από την πόλη έρχομαι και στην καν'έλα




Ξεκίνησαν και οι αγγινάρες να μπαίνουν στο καλάθι μας. Λατρεμένο λαχανικό του συζύγου μου! Μόλις το είδα, 5 ευρώ οι 7 αγγινάρες, δεν δίστασα και το αγόρασα αμέσως. Και δεν αδικήθηκα, έγιναν πεντανόστιμες. Με την κλασική συνταγή, αγγινάρες αλά πολίτα!

Το δύσκολο σε αυτό το φαγητό είναι το καθάρισμα της αγγινάρας. Οι αγγινάρες καθαρίζονται όπως περιγράφεται εδώ
http://oikaliteressyntagesmou.blogspot.com/2012/01/blog-post_151.html

Τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι μας στην κατσαρόλα και προσθέτουμε 3 καρότα κομμένα ροδέλες, 3 πατάτες κομμένες στα δύο, πέντε αγγινάρες ή ακόμα και περισσότερες και μπόλικο άνιθο. Μόλις ολοκληρώσετε με τα ζαρζαβατικά σας ρίχνετε στην κατσαρόλα το χυμό ενός λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και νεράκι και.... το ξεχνάτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά σας. Μην απομακρυνθείτε πολύ γιατί μπορεί να χρειαστεί να συμπληρώσετε λίγο νερό!

Σερβίρετε την πανδαισία γεύσεων και μυρωδιάς με μπόλικη φέτα και ελίτσες! Αχ, το φχαριστήθηκα, το ίδιο και ο άντρας μου!

Φιλιά, Φωτεινούλα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!