Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012

Τούρτα λεμόνι με τριμμένη λευκή σοκολάτα σε βάση από ραβανί


Τρελαίνομαι να ετοιμάζω πιάτα με τα περισσεύματα! Γιατί; Γιατί η μισή δουλειά έχει γίνει ήδη. Έτσι τα βλέπω και γι’αυτό ποτέ μην τα παραμελείτε! Περισσευόμενο ραβανί από την προηγούμενη και σε μισή ώρα έχετε έτοιμη μια τούρτα!!! 

Σήμερα θα ετοιμάσουμε για τους καλεσμένους μας την τούρτα μας με βάση ραβανί, λαχταριστή κρέμα λεμονιού, λευκή σοκολάτα και μια στρώση έκπληξη από καβουρντισμένο αμύγδαλο. Φυσικά, θα ξεκινήσουμε με την ετοιμασία του ραβανί μας και έπειτα με όλα τα υπόλοιπα. Το ραβανί σας θα το ψήσετε σε ένα μεγάλο ταψί αλλιώς θα ετοιμάσετε τη μισή δόση για το ταψί που έχετε διαθέσιμο διότι το ραβανί σας θα ψηλώσει.

Συνταγή για το ραβανί σας θα βρείτε εδώ


Επειδή είχα το ραβανί μου από την προηγούμενη το έκοψα σε μικρά κομμάτια, το έριξα μέσα στο πυρέξ και το σιρόπιασα λίγο ακόμα όπως σας περιγράφω ευθύς αμέσως!

Για το σιρόπι σας, μην αμελήσετε να το ετοιμάσετε ως εξής: μία κούπα νερό, μία κούπα ζάχαρη, 2 κουταλιές μέλι και να βάλετε 2 φακελάκια τσαγιού Lime μέσα όση ώρα βράζει. Θα απορροφήσει μια ιδιαίτερη μυρωδιά. Αφήστε το σιρόπι να βράσει επαρκώς ώστε να μην είναι πολύ ρευστό. Θα πρέπει να απορροφηθεί όλο από τη βάση διαφορετικά δεν θα μπορείτε να ξεφορμάρετε εύκολα το γλυκό σας. Για εύκολο και όμορφο ξεφορμάρισμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τετράγωνα κουπάτ που θα βρείτε στο εμπόριο.   

Αφήνετε το σιροπιασμένο ραβανί να κρυώσει για τα καλά πριν απλώσετε την επόμενη στρώση έκπληξη με λιωμένη λευκή σοκολάτα και καβουρντισμένο αμύγδαλο από πάνω του.

Λιώνετε σε μπεν μαρί 200γρ. λευκής σοκολάτας με 50 γρ. κρέμα γάλακτος ή γάλα σε θερμοκρασία δωματίου. Το γάλα θα το προσθέσετε στην σοκολάτα πάρα πολύ αργά αφού έχει λιώσει ήδη η σοκολάτα ώστε να μην ρίξετε τη θερμοκρασία της σοκολάτας και σας κόψει. Ανακατέψτε τα δύο υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν τελείως.

Εν τω μεταξύ, θρυμματίστε 50γρ. λευκό, μη αλατισμένο αμύγδαλο στο multi και καβουρντίστε το σε ένα τηγανάκι με 1κσ. μαύρη ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς με μία ξύλινη σπάτουλα για να μην κολλήσει. Εάν έχετε λευκή ζάχαρη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν.

Απλώστε τη λιωμένη σοκολάτα πάνω από το ραβανί σας, ρίξτε από πάνω το καβουρντισμένο αμύγδαλο κα βάλτε το γλυκό σας ξανά στο ψυγείο.    

Τώρα θα ετοιμάσουμε την κρέμα πατισερί. Τη βασική συνταγή για την κρέμα θα τη βρείτε εδώ

Όταν είναι έτοιμη η κρέμα προσθέστε το ξύσμα ενός λεμονιού και το χυμό ενός λεμονιού σουρωμένου για να μην υπάρχουν κομμάτια ή κουκουτσάκια.

Απλώστε την κρέμα πάνω από την παγωμένη σοκολάτα και βάλτε το γλυκό ξανά στο ψυγείο. Όταν κρυώσει και η κρέμα τρίβετε από πάνω της λευκή σοκολάτα και αφήνετε να κρυώσει μέσα στο ψυγείο μέχρι την ώρα τους σερβιρίσματος.

Πρόταση σερβιρίσματος: Τρίψτε λευκή σοκολάτα στο πιάτο που θα σερβίρετε το γλυκό σας.



Φιλιά, Φωτεινούλα

2 σχόλια:

  1. τέλειο το γλυκο σου!θα το φτιαξω!Περνα απο το blog να σε κεράσω και εγω!
    http://oisintagestisdespinas.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τέλειο και ελαφρύ! οπωσδήποτε θα μου ανταποδώσεις το κέρασμα!

      Διαγραφή

Chit chat!!!