Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012

Βραδυνή ψητή πατάτα με σκορδάτο τυρί κρέμα και πομοντόρια



Ε, ναι, λοιπόν! Αυτό ήταν το χθεσινό βραδινό μου. Μια ψητή πατάτα που περίσσεψε από το μεσημέρι και στολίστηκε με τυρί κρέμα αρωματισμένο με σκόρδο και άνηθο και συνοδεύτηκε από αγαπημένα πομοντόρια και παξιμαδάκια Κυθήρων. Απλούστατο!

Ζέστανα λίγο την ψητή πατάτα στο φούρνο και έπειτα τη χάραξα στα 4 και έβαλα μέσα της κουταλιές από το κρεμώδες τυρί.

Το τυρί το έχετε προετοιμάσει σε ένα μπολάκι όπου έχετε βάλει 2κσ. αλοιφωτό τυρί, 1κγ. ψιλοκομμένο άνηθο και μια σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη, και τα έχετε ανακατέψει όλα μαζί. Εναλλακτικά, μπορείτε να βάλετε σκέτο βούτυρο και μπόλικο αλατάκι.

Κόβετε τα πομοντόρια στα δύο ή τα αφήνετε ολόκληρα και τα ρίχνετε πάνω από την πατάτα. Αλατοπιπερώνετε το πιάτο σας και το συνοδεύετε με 2 παξιμαδάκια Κυθήρων ψεκασμένα προαιρετικά με αρωματικό λάδι. Βάλτε κι ένα ποτηράκι καλό κρασί και αφεθείτε στην αγκαλιά του καναπέ σας. Ποιος είπε ότι η δίαιτα πρέπει να είναι ένα άγευστο πράγμα;




Φιλιά, Φωτεινούλα

2 σχόλια:

  1. Ελαφρύ και ωραίο!!! Συγχαρητήρια!!! Επηρεασμένη και από τη δικιά μου τελευταία πατατοδημιουργία, να προτείνω έξτρα ιδέα??? Με πρώτη ευκαιρία, αντικατάστησε την πατάτα με ΓΛΥΚΟπατάτα... Δεν υπάρχει!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γλυκοπατάτα, ε; Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ. Ευκαιρία για μια νέα δημιουργία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Chit chat!!!