Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012

Αρνίσιο καρέ με βουτυρένια κρούστα μυρωδικών, η απόλυτη μυρωδιά


Εάν είστε τύπος που σας αρέσει το αρνί αυτή η γεύση θα σας καταπλήξει! Θα γλείφετε τα δάχτυλα σας! Ξεκίνησα να τα ετοιμάζω για μια barbecue sauce για να πασαλείψω το ζουμερό αρνάκι μου αλλά στην πορεία … άλλαξα γνώμη.



Λίστα για ψώνια
1κιλό αρνίσιο καρέ
100γρ. βούτυρο
1κσ. άνηθο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο κοπανισμένες
1κγ. βασιλικό
1 κλαράκι δεντρολίβανο

ελαιόλαδο
κόκκους μαύρο πιπέρι
χοντρό αλάτι

Θα αγοράσετε ένα ολόκληρο κομμάτι αρνίσιο καρέ και θα ζητήσετε από το χασάπη να μην το καθαρίσει από το λιπάκι του και να μην το κόψει. Ένα κιλό είναι αρκετό για 4 άτομα υπολογίζοντας ότι θα το συνοδεύσετε με σαλατούλα, πατάτες και άλλα καλούδια.

Θα πλύνετε καλά το αρνάκι σας, θα το στεγνώσετε ταμποναριστά και θα το τρίψετε με το αλάτι και το  πιπέρι. Βάλτε το μέσα στο ταψάκι που θα το ψήσετε και ετοιμάστε την κρούστα.

Σε ένα μπολ θα βάλετε το βούτυρο, τον άνηθο, το σκόρδο και το βασιλικό. Ανακατέψτε καλά τα υλικά σας ώστε να μπορείτε να τα επαλείψετε πάνω στο αρνάκι. Εάν σας φαίνεται ότι είναι λίγο, ανάλογα με την επιφάνεια του κρέατος σας, προσθέστε λίγο βούτυρο ακόμα.


Επαλείψτε το κρέας σας και βάλτε 3-4 κομμάτια βούτυρο από πάνω και λίγο ελαιόλαδο στον πάτο του ταψιού για να μην σας κολλήσει. Εννοείται ότι θα τοποθετήσετε το κρέας σας με την καμπύλη επιφάνεια από πάνω, θα ακουμπήσετε πάνω του ένα κλαράκι δεντρολίβανο και θα το τυλίξετε με ένα αλουμινόχαρτο για να μην σας ξεραθεί εξωτερικά και από μέσα σας μείνει άψητο!

Ψήνετε το κρέας σας στο φούρνο στους 170ο C για μία ώρα περίπου δοκιμάζοντας ότι είναι μαλακό. Εάν έχετε θερμόμετρο μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε. Λίγο πριν το βγάλετε από το φούρνο, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και αφήστε το να ξεροψηθεί η πέτσα του. Μμμμ, όνειρο!!!

Σερβίρετε το κρέας σας με πατατούλες φούρνου αρωματισμένες με δεντρολίβανο και απολαυστική μαρουλοσαλάτα με φρέσκο κρεμμυδάκι και μαύρες ελίτσες.

Το κόκκινο κρασί είναι απαραίτητο συνοδευτικό του πιάτου σας.


Φιλιά, Φωτεινούλα

1 σχόλιο:

  1. Η φωτογραφία αδικεί το πιάτο αλλά το αποτέλεσμα είναι από τα καλύτερα που έχω γευτεί... θυμίζει Γαλλία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Chit chat!!!