Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012

Αποστείρωση βάζων για μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού

Τοποθετείται μια βαμβακερή πετσέτα μέσα στο φούρνο, πάνω στη σχάρα, και ακουμπάτε ανάποδα πάνω στην πετσέτα το γυάλινο βάζο και το καπάκι του. Φροντίστε το βάζο σας να είναι γυάλινο και το καπάκι να κλείνει καλά.

Ανάβετε το φούρνο στους 100οC και αφήνετε το βάζο μέσα για 15 λεπτά περίπου. Το βγάζετε από το φούρνο προσεκτικά και το αφήνετε να κρυώσει καλά ή το αφήνετε να κρυώσει μέσα στο φούρνο.

Το γεμίζετε με τη μαρμελάδα σας ή το γλυκό κουταλιού. Αν δεν πρόκειται να τα καταναλώσετε άμεσα σκεπάστε το ανοιχτό βάζο με διάφανη μεμβράνη και μετά βιδώστε καλά το καπάκι. 

Φιλιά, Φωτεινούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!