Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012

Κέικ μήλου με μέλι και κανέλα


Είναι απίστευτο πως αλλάζουν οι γευστικές προτιμήσεις και επιθυμίες των παιδιών. Κι εκεί που με είχαν ζαλίσει κάθε απόγευμα «Θέλω μήλο, θέλω μήλο», άφησαν το μήλο για να λένε «Θέλω μπανάνα, θέλω μπανάνα». Και τι να τα κάνω εγώ τα μήλα; Σας ρωτώ. Μηλόπιτα, ε; Ε, λοιπόν εγώ θα τα κάνω κέικ!


Ακολουθούμε την κλασική συνταγή για κέικ, βούτυρο, ζάχαρη, αβγά, γάλα, αλεύρι. Τη συνταγή θα τη βρείτε εδώ

Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε 2 μήλα σε μικρά κομμάτια και τα ζεσταίνουμε σε ένα τηγανάκι με 1κσ μέλι και ½ κγ κανέλα. Ρίχνουμε το μήλο μέσα στη ζύμη για το κέικ και ανακατεύουμε να πάει παντού.
Θα σας πρότεινα, αν είστε λάτρεις της κανέλας, να ρίξετε κανέλα και μέσα στη ζύμη. 1κγ κανέλα είναι αρκετό.  
Αραδιάζετε τη ζύμη σε μια φόρμα για κέικ, βουτυρωμένη και αλευρωμένη για να μην κολλήσει στα τοιχώματα και ψήνετε για 50 λεπτά περίπου μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι στεγνό.
Αφήνετε να κρυώσει και κόβετε σε απολαυστικά κομμάτια!!!


Φιλιά, Φωτεινούλα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!