Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012

Λουκάνικο μοσχαρίσιο σε κόκκινη σάλτσα με πράσινες πιπεριές και μαύρες ελιές - πανδαισία χρωμάτων



Δύσκολη γευστικά μέρα χτες. Δεν μου άρεσε να φτιάξω τίποτα! Το μοσχαρίσιο λουκάνικο, όμως, που είχα στο ψυγείο μου και το είχα δοκιμάσει τις προάλλες στο σούπερ μάρκετ, με προσκαλούσε να το δοκιμάσω και στην κουζίνα μου. «Ένα σκέτο λουκάνικο, τι να το κάνεις;» αναρωτιόμουν, και η λύση βρέθηκε

Κρεμμυδάκι, πιπεριές, ντοματούλα, ελίτσες, φέτα και λουκάνικο. Κλασσικός ελληνικός συνδυασμός σαν χωριάτικη σαλάτα. Σάλτσα για μακαρόνια ή απλά συνοδεία πατάτας; Τέθηκε το ερώτημα. Διάλεξα την πατάτα, για χάρη των παιδιών αλλά έβρασα και λίγα μακαρονάκια να υπάρχουν για αργότερα!

Ξεκινώ και τσιγαρίζω το λουκάνικο κομμένο σε φέτες ενός εκατοστού σε λαδάκι στην κατσαρόλα, το οποίο να καλύπτει ένα δάχτυλο τον πάτο της. Μετά από 2-3 λεπτά, προσθέτω στην κατσαρόλα ένα ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, και μια πιπεριά κέρατο κομμένη σε ροδέλες για να τα τσιγαρίσω κι αυτά. Μόλις τσιγαριστούν, σβήνω με ένα κρασοπότηρο κόκκινο κρασί και αφήνω να πάρει μια βράση.  

Έπειτα, τρίβω 3 ντομάτες φρέσκιες (ή ½ κουτί χυμό ντομάτας) και ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα για να βράσει το λουκάνικο και να μαλακώσει. Προσθέτω ½ κγ ζάχαρη, αλατάκι και πιπεράκι και λίγο ρίγανη, προαιρετικά. Καθαρίστε μερικές ελιές μαύρες από τα κουκούτσια τους και ρίξτε τις κι αυτές μέσα στη σάλτσα που βράζει.


Συμπληρώνω με νεράκι εάν χρειάζεται για να μην μου κολλήσουν τα υλικά στον πάτο της κατσαρόλας και σε ένα τεταρτάκι περίπου, που θα είναι έτοιμη η σάλτσα, αποσύρω από το μάτι της κουζίνας.

Σερβίρετε το φαγητό σας με ψητές ή τηγανιτές πατάτες από δίπλα ή ως σάλτσα πάνω από τη μακαρονάδα σας, πασπαλίστε με τριμμένη φέτα της αρεσκείας σας και είστε έτοιμοι!


Φιλιά, Φωτεινούλα  

2 σχόλια:

  1. Πραγματικά πανδαισία χρωμάτων αλλά και γεύσεων!Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και το σημαντικό είναι ότι γίνεται στη στιγμή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Chit chat!!!