Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2012

Αγγινάρες αβγολέμονο ή η αλά πολίτα "προχωράει" ένα βήμα παρακάτω



Η αλήθεια είναι ότι η μαμά μου συνήθιζε να μαγειρεύει τις αγγινάρες αβγολέμονο πολύ πιο συχνά από ότι τις μαγείρευε αλά πολίτα. Η διαφορά των δύο πιάτων έγκειται στο αβγολέμονο και μόνο! Όλα τα συστατικά και ο τρόπος μαγειρέματος είναι ο ίδιος.


Συνταγή για αγκινάρες αλά πολίτα θα βρείτε εδώ

Καροτάκι, πατατούλα, κρεμμυδάκι ξερό, άνηθος και αγκινάρες! Δεν χρειάζεστε τίποτε άλλο!


Κλασσικά τσιγαρίζω το κρεμμυδάκι μου ψιλοκομμένο και ρίχνω μέσα 2 καρότα σε ροδέλες, 2 πατάτες μεγάλες κομμένες στη μέση, και τις αγκινάρες που έχω καθαρίσει με περισσή επιμέλεια.



Αλατοπιπερώνω και συμπληρώνω νεράκι αρκετό για να κατορθώσουν να σιγοβράσουν τα λαχανικά μου μέχρι να μαλακώσουν καλά. Όταν είναι έτοιμα αφήνω στην άκρη για να ετοιμάσω το αβγολέμονο.


Συνταγή για το αβγολέμονο θα βρείτε εδώ


Θα προσθέσετε το αβγολέμονο στο φαγητό σας κουνώντας την κατσαρόλα συνέχεια ή και ανακατεύοντας ελαφρά για να μην κόψει το αβγό.


Αφήστε το λίγο να ξεκουραστεί πριν το σερβίρετε!


Φιλιά, Φωτεινούλα   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!