Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012

Ψητή φέτα στα κάρβουνα ή στο φούρνο


Σούπερ συνοδευτικό η ψητή φέτα. Τη λατρεύω. Εσείς;

Το ιδανικό είναι, βέβαια, εκεί που έχετε τα μπριζολάκια στα κάρβουνα να βάλετε και τη φέτα από δίπλα. Αλλά αν αυτό είναι κομματάκι δύσκολο μέσα στο διαμέρισμα "Που να ανάβω βρω την ψηστιέρα και που να ανάβω τα κάρβουνα για ένα κομμάτι φέτα;", τότε βάλτε την στο φούρνο.

Σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο μέσα, βάλτε φέτα κομμένη σε κομμάτια πάχους ενός εκατοστού, λαδώστε την ελαφρά, πιπεράκι, ριγανούλα κι ένα κομμάτι ντομάτα ή πιπεριά ή και τα δύο από πάνω της. Κλείστε καλά το αλουμινόχαρτο για να μην τρέξουν τα ζουμιά και αφήστε τη ζέστη να κάνει τη δουλειά της....

Συνοδέψτε το φαγητό σας με την ψητή φέτα και ΑΠΟΓΕΙΩΘΕΙΤΕ!!! Εκεί δίπλα φροντίστε να έχετε βάλει και φέτες ψωμί λαδωμένες, αλατισμένες και ριγανισμένες!

Φιλιά, Φωτεινούλα

6 σχόλια:

  1. η φέτα ψητή είναι υπέροχη, είδικα όταν περιέχει μπούκοβο ή πιπεριά καυτερή...το βράδυ με μια σαλάτα ή ως συνοδευτικό κρέατος σκίζει!!!!!φιλιά!!!καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπούκοβο, ε; και μπόλικο χιόνι απ'έξω όπως ετοιμάζεται σε λίγο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα ναι απίστευτος συνδυασμός...είστε τυχεροί στην Αθήνα...εδώ στη Θεσσαλονίκη..τίποτα!!!μόνο κρύο έχει!!!

      Διαγραφή
    2. ναι, αλλά τρώτε τον πατσά πολύ πιο ευχάριστα από εμάς μετά από ένα τρελό ξενύχτι και με χαμηλή θερμοκρασία!!!

      Διαγραφή
  3. Kαλά η φέτα είναι όνειρο έτσι την φτιάχνω όποτε ανάβουμε κάρβουνα για να ψήσουμε πεντανόστιμη.Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απαραίτητη σε κάθε σχάρα! Δεν το συζητώ. Μαζί με τα ψωμάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Chit chat!!!