Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2012

Ελαφρύ αναψυκτικό ιβίσκου με φρέσκο δυόσμοΕ, ότι θα έφτιαχνα και αναψυκτικό δεν το φανταζόμουν! Κι όμως είναι πλύ πιο εύκολο από όσο ακούγεται. Και το σίγουρο είναι ότι θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι από τη γεύση και την πρωτοτυπία του.
Λίστα για ψώνια
1/2 λίτρο βραστό νερό
3κσ. αποξηραμένο ιβίσκο
4κσ. μαύρη ζάχαρη
1 κουτάκι σόδα
φύλλα φρέσκου δυόσμουΓεμίζετε το βραστήρα σας με ένα λίτρο νερό και αφού βράσει το αδειάζετε σε μια κανάτα. Ρίχνετε μέσα στο βραστό νερό μια φούχτα ιβίσκο και 4 κουταλιές μαύρη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά να διαλυθεί η ζάχαρη. Ρίχνετε, επίσης και μερικά φυλλαράκια δυόσμου ολόκληρα μέσα στην κανάτα. Αφήνετε το ποτό για 5 λεπτά περίπου μέχρι να βγάλει ο ιβίσκος το χρώμα και το άρωμα του. Μην το αφήσετε παραπάνω γιατί αλλοιώνετε η γεύση του! 

Σερβίρετε το ποτό σας σε ένα ποτήρι με μπόλικο πάγο σε αναλογία ένα μέρος τσάι ιβίσκου και ένα μέρος αναψυκτικό. Εάν το θέλετε πιο γαργαλιστικό αυξήστε λίγο την ποσότητα του αναψυκτικού. 

Ρίξτε μέσα σε κάθε ποτήρι κι ένα φύλλο δυόσμου για ντεκόρ! Τα παιδιά μου ενθουσιάστηκαν με αυτό και ήπιαν από δυο ποτήρια το καθένα!

Και μερικές πληροφορίες για τον ίβίσκο για να ξέρουμε τι πίνουμε...
Το φυτό ιβίσκος κατάγεται από την Ανατολική Ασία και η χρήση του δεν είναι μόνο διακοσμητική αλλά και φαρμακευτική, τουλάχιστον στην παραδοσιακή ιατρική. Μετά από επιστημονικές έρευνες ανακάλυψαν ότι ο ιβίσκος περιορίζει τη χοληστερόλη κ αι έχει τα ίδια ευεργετικά αποτελέσματα για την υγεία της καρδιάς, όπωςέχουν το κόκκινο κρασί και το τσάι.
Εφημερίδα Journal of the Science of Food and Agriculture  

18 Οκτωβρίου 2012
Και τα καλύτερα νέα έπονται...
http://www.gastronomos.gr/grigores_sintages/2877/Ibiskos-anapsuktiko
Το αναψυκτικό μου δημοσιεύτηκε στο γαστρονόμο με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση!


Φιλιά, Φωτεινούλα

2 σχόλια:

Chit chat!!!