Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012

Γιουβαρλάκια αβγολέμονο, το αγαπημένο των παιδιών μου


Τις προάλλες μιλούσα με μια φίλη και μου έλεγε ότι ποτέ στη ζωή της δεν έχει φτιάξει γιουβαρλάκια αβγολέμονο γιατί τα θεωρεί εξαιρετικά δύσκολα! Προσωπικά πιστεύω ότι είναι μια από τις πιο απλές συνταγές που έχει η ελληνική κουζίνα, αν εξαιρέσεις το αβγολέμονο, το οποίο τελικά δεν είναι δα και τόοοσο δύσκολο!

Η ευκολία της κρύβεται στο γεγονός ότι αραδιάζεις όλα σου τα υλικά σε ένα μπολ, τα ανακατεύεις και φτιάχνεις τα γιουβαρλάκια! Πάντως αυτή η συνταγή είναι από τις πιο αγαπημένες των παιδιών μου.

Για μισό κιλό κιμά, θα χρειαστείτε ένα ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι, ένα ματσάκι μαϊντανό, επίσης ψιλοκομμένο, 4 κουταλιές ρύζι για σούπες, αλατάκι, πιπεράκι και λίγο λάδι. Αυτό ήταν όλο! Ανακατεύετε καλά τα υλικά σας και φτιάχνετε κιμαδένια μπαλάκια μεγέθους ενός κεφτέ.

Σε μια κατσαρόλα βράζετε νερό ή ζωμό κοτόπουλο ή βοδινού και όταν φτάσει σε σημείο βρασμού το νερό και κοχλάζει ρίχνετε μέσα τα γιουβαρλάκια. Βράζετε το κρέας σας για μισή ώρα περίπου ώσπου να μαλακώσει και δοκιμάζετε το νεράκι εάν θέλει λίγο αλατοπίπερο. Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε μέσα στο ζουμί ένα καρότο κομμένο σε ροδέλες και 1 -2 κουταλιές ρύζι ακόμα. Απλά προσέξτε να είναι αρκετό το νεράκι για να μη χυλώσει!

Όταν είναι έτοιμα τα γιουβαρλάκια, απομακρύνετε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας για να πέσει η θερμοκρασία του φαγητού και ετοιμάζετε το αβγολέμονο. 

Συνταγή για αβγολέμονο θα βρείτε εδώ

Ανακατεύετε καλά για μερικά λεπτά για να μην κόψει και αφήνετε στην άκρη το φαγητό να ηρεμήσει. Σερβίρετε τα γιουβαρλάκια με την αγαπημένη σας φέτα και μπόλικο φρέσκο ψωμάκι!


Φιλιά, Φωτεινούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!