Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2012

Πως καθαρίζω το σπανάκι;;;

Για όσους δεν το κατέχουν το άθλημα δεν είναι δα και κάτι τόσο δύσκολο. Επειδή είμαι φύση οργανωτική, ο καταλληλότερος τρόπος για μένα για να καθαρίσετε το σπανάκι είναι ο ακόλουθος.

Πιάνετε όλη την τούφα του σπανακιού στο χέρι σας και αφήνετε να προεξέχει μόνο η ρίζα. Κόβετε τη ρίζα με το μαχαίρι και ρίχνετε την τούφα σε μια λεκανίτσα με νερό. Κατά τον ίδιο τρόπο συνεχίζετε με τις υπόλοιπες σπανακοτουφίτσες.

Όταν τελειώσετε, βουτάτε τα χέρια μέσα στην λεκάνη και τα φέρνετε γύρες για να φύγουν τα χώματα. Παίρνετε το σπανάκι μέσα από τη λεκανίτσα και το βάζετε σε ένα σουρωτηράκι ώστε όλες οι βρωμιές να μείνουν στη λεκάνη. Αδειάζετε το βρώμικο νερό της λεκάνης, ξαναβάζετε νερό και ξαναρίχνετε μέσα το σπανάκι. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία. Λογικά τώρα το σπανάκι σας θα είναι καθαρό.

Παίρνετε ένα μάτσο σπανάκι και όπως το κρατάτε πάνω στο ξύλο κοπής του καταφέρνετε μια - δυο κοψιές. Συνεχίζετε με το υπόλοιπο σπανάκι και στο τέλος θα το έχετε κόψει όλο σε μικρότερα κομμάτια! 

Τώρα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε σπανακόρυζο, πίτα ή σαλάτα. Τέλος, μπορείτε να το στεγνώσετε και να το βάλετε στην κατάψυξη ώστε να το χρησιμοποιήσετε κάποια μελλοντική στιγμή!

Φιλιά, Φωτεινούλα 

3 σχόλια:

  1. Πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σου πάντα!
    Πέρασε από το blog μου υπάρχει ένα παιχνιδάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και επειδη εμαθα προσφατα οτι στην κουζινα δεν πεταμε τιποτα, τις ριζες απο το σπανακι, αφου τις πλενουμε καλα, τις βραζουμε με λιγο αλατι για 10 λεπτα και εχουμε μια νοστιμη ζεστη σαλατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Chit chat!!!