Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012

Τούρτα βανίλια με τριμμένη σοκολάτα και βάση cheesecake



Τις προάλλες η φίλη μου η Βάνα θα μας έκανε το τραπέζι με τα δικά της αγαπημένα εδέσματα κι εγώ για να την τιμήσω της έταξα να της φτιάξω μια τούρτα.Τη στιγμή που αποφάσισα να κάνω την τούρτα δεν είχα ιδέα τι πράγματα είχα στο ντουλάπι και στο ψυγείο μου κι έτσι αυτοσχεδίασα!

Ξεκίνησα με την παρασκευή της βάσης της τούρτας όπως περιγράφω εδώ

Έπειτα έλιωσα σε μπεν μαρί μία πλάκα σοκολάτας γάλακτος και πρόσθεσα ¼ φλιτζάνι γάλα για να γίνει περισσότερη ρευστή και να μπορεί να απλώνεται. Μπορεί να χρειαστείτε και λίγο γάλα ακόμα. Εξαρτάται από την ποιότητα της σοκολάτας και το γάλα. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κρέμα γάλακτος. Η σοκολάτα πρέπει να είναι επαρκώς ρευστή αλλά όχι να ρέει διότι θέλουμε να παγώσει και να στέκεται!
Απλώνετε τη σοκολάτα πάνω στην μπισκοτένια βάση και πασπαλίζετε με άφθονο τριμμένο καρύδι. Ξαναβάζετε τη φόρμα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε την κρέμα πατισερί.

Ετοιμάζετε την κρέμα πατισερί ρίχνοντας μία βανίλια μέσα σε αυτή σύμφωνα με τη συνταγή που θα βρείτε εδώ   

Μπορείτε να κάνετε σοκολατένια την κρέμα προσθέτοντας κουταλιές σκόνη κακάο ανάλογα με το πόσο σοκολατένια τη θέλετε. Αφού κρυώσει η κρέμα την αραδιάζετε πάνω από τη σοκολάτα με το καρύδι και ξαναβάζετε στο ψυγείο τη φόρμα για να σφίξουν όλα τα υλικά μαζί.

Όταν κρυώσουν επαρκώς τρίβετε πάνω στην κρέμα μπόλικη κουβερτούρα με το μεσαίο τρίφτη ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια της κρέμας και να μην φαίνεται καθόλου.

Μμμμ, πεντανόστιμη και εντυπωσιακή στην εμφάνιση της μπορώ να σας πω!


Φιλιά, Φωτεινούλα

2 σχόλια:

  1. Φωτεινούλα πολύ ωραία και εύκολη η τούρτα σου.Μου αρέσει πολύ η συνταγή σου για την κρέμα ζαχαροπλαστικής, πρέπει να είναι πολύ γευστική!Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Chit chat!!!