Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2012

Cranberry sauce, η γλυκιά σάλτσα των ψητών



Σούπερ γεύση! Σούπερ συνδυασμός! Την πρωτοδοκίμασα με αγριογούρουνο στη γάστρα και ξετρελάθηκα! Δεν νομίζω ότι θα τον αποχωριστώ ποτέ από τα τραπέζια μου και από το καθημερινό φαγητό μου!

Είναι πανεύκολη, γευστική, ελαφριά και ζουμερή!

Θα χρειαστείτε να βράσετε σε ένα κατσαρολάκι 2 κουταλιές cranberry αποξηραμένα με 2 κουταλιές ζάχαρη κρυσταλλική και 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο ή βοδινό. Αυτή η ποσότητα είναι αρκετή για 4 άτομα. Εάν θέλετε περισσότερο ρευστή σάλτσα αυξήστε την ποσότητα του ζωμού.

Σημειώνω ότι πουθενά στη σάλτσα ή στο ζωμό δεν έχω βάλει αλάτι και πιπέρι.

Αφού βράσει η σάλτσα για μισή ώρα περίπου και έχει δέσει ελαφρώς την πολτοποιείται με το blender χειρός και την περνάτε από το σινουά, το οποίο θα κρατήσει τα μεγαλύτερα κομμάτια των φρούτων και θα σας αφήσει μια περισσότερο λεπτόρρευστη σάλτσα.

Σερβίρετε τη σάλτσα απευθείας πάνω στο κρέας ή στο πλάι. Συνοδεύει άριστα ψητά κρέατα όπως το αγριογούρουνο, το χοιρινό και τη γαλοπούλα τα Χριστούγεννα.


Φιλιά, Φωτεινούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!