Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012

Ελαφριά πίτσα σε πίτα tortilla



Η αλήθεια είναι ότι βαριόμουν απελπιστικά να φτιάξω ζύμη για πίτσα καθώς ήμουν τόση ώρα στην κουζίνα και ήθελα να κάτσω και να ξεκουραστώ πριν να έρθουν οι φίλοι μου.

Τότε ήταν που θυμήθηκα ότι είχα πίτες τορτίγια στο ντουλάπι τις οποίες τις κρατούσα για να φτιάξω Quesadilla αλλά «Είναι μια χαρά και για πίτσα», σκέφτηκα.

Τι θα κάνετε; Θα απλώσετε την πίτα τορτίγια πάνω σε ένα ταψάκι αφού το έχετε λαδώσει ελαφρά. Πάνω στην πίτα θα βάλετε κέτσαπ, αλάτι και βασιλικό. Και μετά τα υλικά που θέλετε, ζαμπόν, μπέικον μπόλικο μαλακό τυρί όπως ένταμ, γκούντα και κασέρι, πιπεριά σε ροδέλες και λεπτές φέτες ντομάτας. Επίσης, μπορείτε να βάλετε ελιές, κρεμμύδι και φέτα και να την κάνετε μια ελληνική.

Ψήνετε στο φούρνο στους 180ο C για 15 λεπτά περίπου ίσα να λιώσει το τυρί γιατί η τορτίγια είναι πολύ λεπτή. Κόψτε σε 6 κομμάτια και … μμμ, πεντανόστιμη.  


Φιλιά, Φωτεινούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!