Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2012

Σάλτσα μπεσαμέλ

Ωραιότατη και γευστική η συνταγή για τη μπεσαμέλ μου!

Τα βασικά συστατικά της μπεσαμέλ είναι βούτυρο, αλεύρι και γάλα, και από εκεί και πέρα την αρωματίζετε όπως εσείς θέλετε. Πόση ποσότητα βάζουμε όμως από κάθε συστατικό; Εκεί είναι το μυστικό! 

Πολλές φορές απέτυχα στη σύνθεση της μέχρι που κατάφερα την τέλεια δοσολογία!

Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι 4 κσ βούτυρο Lurpak και μόλις λιώσει, χωρίς να κάψει, ρίχνουμε 2 κσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Μόλις ομογενοποιηθεί το αλεύρι με το βούτυρο αρχίζουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας ταυτόχρονα σε 8άρια με τον αυγοδάρτη.

Θα χρειαστούμε 1 λίτρο γάλα περίπου. όταν ρίξουμε το γάλα και αρχίσει να πήζει θα προσθέσετε 1 κρέμα γάλακτος 200γρ. Εάν δεν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε λίγο γάλα ακόμα, περίπου 1/2 λίτρο, για να μπορέσετε να καλύψετε όλο το ταψί σας.

Παστίτσιο
Για χρήση της μπεσαμέλ σε παστίτσιο θα πρέπει να την αρωματίσετε με μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!