Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012

"Γιουβετσάκι" κοτόπουλο με κουκουσάκι, το κουτσομπολίστικο



Το αυθεντικό γιουβετσάκι που έχουμε όλοι στο μυαλό μας προστάζει να χρησιμοποιήσουμε μέτριο κριθαράκι για τη συνταγή. Καθότι δεν είχα κριθαράκι, χρησιμοποίησα ένα άλλο «μαλακό» ζυμαρικό, κους κους. Μπορείτε να κάνετε την ίδια συνταγή και με τραχανά!

Βράζουμε το κοτόπουλο καλά ώσπου να μαλακώσει τελείως και το ξεψαχνίζουμε. Το βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε μέσα 2-3 ντομάτες τριμμένες ή μια μικρή χάρτινη συσκευασία χυμό ντομάτας και 2-3κσ ελαιόλαδο. Θα προτιμούσα οι ντομάτες να ήταν κονκασέ αλλά επειδή τα παιδιά δεν την αποδέχονται εύκολα, για το λόγο αυτό χρησιμοποίησα χυμό ντομάτας. Εσείς μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικά.

Αλατοπιπερώνω το φαγητό μου και αφήνω τα δύο υλικά να γνωριστούν για 15’-20’ περίπου. Συμπληρώνω νεράκι όπου χρειάζεται για να μην κολλήσει το φαγητό μου.

Λίγο πριν το σβήσω ρίχνω μέσα περίπου ½ κούπα κους κους και λίγο λιγότερο και αφήνω να βράσει για 2-3 λεπτά. Πάλι συμπληρώνω με λίγο νεράκι για να βράσει η παστούλα.

Σβήνω το φαγητό μου, αποσύρω από το μάτι και πασπαλίζω με μπόλικο τριμμένο τυρί ώστε να λιώσει όσο είναι ζεστό το φαγητό!     

Συμβουλή της ημέρας:
Τι πιο απλό από ένα γιουβετσάκι ειδικά αν σου έχει μείνει κρέας από την προηγούμενη. Το ψημένο κρέας που σας έχει περισσέψει βάλτε το στην κατάψυξη και τη στιγμή που θέλετε ένα γρήγορο φαγητό μπορείτε να κάνετε το εξής. Ξεπαγώνετε το κρέας σας, μοσχάρι ή κοτόπουλο, και το ζεσταίνετε ελαφρώς στο τηγάνι συμπληρώνοντας φρέσκια ντομάτα ή στη χάρτινη συσκευασία, αλάτι, πιπέρι και ένα ποτηράκι ζεστό νερό βρύσης. Βράζετε για 15 λεπτά περίπου να μαλακώσει και ρίχνετε μέσα μια φούχτα κριθαράκι μέτριο ή κουσκουσάκι, συμπληρώνεται με νερό και αφήνεται όσο χρειάζεται για να βράσει η πάστα. Σερβίρετε το πιάτο σας με τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας. Επειδή το πιάτο είναι ελληνικό προτιμήστε ελληνικό τυρί όπως ξηρό ανθότυρο Κρήτης και όχι παρμεζάνα, έτσι θα είναι πιο νόστιμο. Εφόσον το επιθυμείτε ρίξτε μέσα στο φαγητό σας και ένα κύβο λαχανικών από τα χεράκια σας μόνο!

Φιλιά, Φωτεινούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!