Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012

Σφολιατίνια με γλυκιά μυζήθρα και κανέλα

Δεν μπορούσα να αντισταθώ στη θέα της γλυκιάς μυζήθρας που μαράζωνε στο ψυγείο μου και εκείνη τη στιγμή θυμήθηκα τα μελιτίνια, τα καλτσούνια και τα λυχναράκια που φτιάχνει η μαμά μου κάθε Πάσχα.

Δεν ήταν δυνατόν, λοιπόν, να την αφήσω να πάει χαμένη! Τι ήθελε η καημένη; Μια παρέα από κανέλα και ζάχαρη, μόνο. Ευτυχώς, είχα φύλλο σφολιάτας στο ψυγείο, δυστυχώς όμως δεν τα έφτιαξα με την παραδοσιακή ζύμη. "Δεν βαριέσαι, την επόμενη φορά", σκέφτηκα.

Απλώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας στον πάγκο και τον κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια με κουπάτ ή μαχαίρι. Υπολογίστε ότι πρέπει να κόψετε την μικρή πλευρά της ζύμης σε 4 μέρη.
Για το ένα φύλλο σφολιάτας, θα ανακατέψουμε σε ένα μπολ 150γρ γλυκιά μυζήθρα Κρήτης, 1κγ κανέλα, 2κσ ζάχαρη και μισό αβγό χτυπημένο. Το άλλο μισό θα το χρησιμοποιήσουμε για επάλειψη.  

Βάζουμε μικρές κουταλίτσες σε κάθε τετράγωνο και το διπλώνουμε στα δύο ώστε να προκύψει ένα τριγωνάκι. Το πατάμε στις άκρες με ένα πιρούνι για να κολλήσει καλά και το τοποθετούμε στο ταψί. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη ή η γέμιση και αλοίφουμε τα τριγωνάκια μας με το υπόλοιπο αβγό χρησιμοποιώντας ένα μικρό πινέλο.

Ψήνουμε στους 180ο C για 20-30 λεπτά και ελέγχουμε αν είναι καλά ψημένα κι από την κάτω πλευρά.

Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε!

Συμβουλή
Εάν σας περισσέψει κανένα κομμάτι ζύμη, απλώστε πάνω του μπόλικη ζάχαρη και κανέλα, τυλίξτε το και ψήστε το. Είναι εκπληκτικό!

Φιλιά, Φωτεινούλα  


2 σχόλια:

  1. Kαλησπέρα Φωτεινούλα μου! τι λαχταριστά σφολιατίνια είναι αυτά!! συγχαρητήρια και για την εκπομπή! φιλάκια και καλό σ/κ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μμμ, τραγανά και γλυκά. μας άκουσες; την επόμενη φορά μπες στο chat!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Chit chat!!!