Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2012

Συκωτάκι αβγολέμονο με μάραθο και σελινόριζα



Αυτή η συνταγή είναι κατάλληλη για όσους αγαπούν το συκώτι και θέλουν διαφορετικούς τρόπους να το γευτούν αλλά και για όσους δεν το αγαπούν και τόσο αλλά θα ήθελαν να μπορούν να το γευτούν ξεφεύγοντας από το καθιερωμένο τηγανιτό ή ψητό.



Προσωπικά, αυτή η συνταγή με ενθουσιάζει γιατί επειδή ανήκω στην κατηγορία αυτών που πρέπει να φάνε συκώτι αλλά δεν είναι το καλύτερο τους, με αυτή τη συνταγή το απολαμβάνω!

Ξεκινάμε ζεματίζοντας ένα κομμάτι συκώτι, αρνίσιο ή κατσικίσιο, για μερικά λεπτά και το ξαφρίζουμε έχοντας βάλει ένα φύλλο δάφνης μέσα στο νερό. Αποσύρουμε το συκώτι από την κατσαρόλα και το κόβουμε σε μικρά καρέ. 

Στη συνέχεια, τσιγαρίζουμε το συκώτι σε ελαιόλαδα μαζί με 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, 2κσ ψιλοκομμένο άνηθο και 1κσ ψιλοκομμένο μάραθο. Προσθέτουμε τη σελινόριζα κομμένη σε καρέ, 2 χοντροκομμένα μαρούλια και σκεπάζουμε με νερό. Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό μας και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσουν και να μαλακώσουν τα υλικά μας.


Όταν είναι έτοιμο αποσύρω από τη φωτιά και το αφήνω λίγο να κρυώσει μέχρι να ετοιμάσω το αβγολέμονο. Το αβγολέμονο θα το ετοιμάσω όπως περιγράφεται εδώ
   
Σερβίρετε το φαγητό σας σκέτο ή με συνοδεία φετούλας και τηγανιτής πατάτας. Καλή σας όρεξη!

Συμβουλή
Αυτή η συνταγή δίχως τη σελινόριζα και το μάραθο είναι Κρητική παραδοσιακή συνταγή. Μπορείτε να τη σερβίρετε το Πάσχα αντί για μαγειρίτσα αλλά και στο καθημερινό σας τραπέζι. Είναι εύκολη και έχει λίγα και οικονομικά υλικά.

Φιλιά, Φωτεινούλα

2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Φωτεινή....Λατρεύω το συκώτι και πειραματίζομαι όσο μου το επιτρέπει το ίδιο το υλικό...Η συνταγή πρέπει να είναι πολύ ωραία!!!!Θα δοκιμαστεί σίγουρα!!!Να 'σαι καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το συκώτι δεν είναι από τα αγαπημένα μου αλλά επιβάλλεται να το τρώω λόγω θρεπτικών ουσιών. έτσι ψάχνω και βρίσκω τρόπους να το μεταμορφώνω! εύχομαι να σου αρέσει όσο κι εμένα!

      Διαγραφή

Chit chat!!!