Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012

Κέικ σοκομπανάνα με φουντούκι και μπεζέ



Κεϊκάκι θα φτιάξουμε σήμερα με πουρέ από μπανανούλες που βρίσκουμε άφθονες στη λαϊκή αυτό τον καιρό.

Ετοιμάζουμε το κεκάκι μας περίπου όπως θα το ετοιμάζαμε κανονικά σαν απλό κέικ και ιδού οι παραλλαγές!

Λιώνουμε 250γρ βούτυρο και προσθέτουμε 125γρ. σοκολάτα κουβερτούρα για να λιώσουν παρέα στο μπεν μαρί. Εκεί μέσα προσθέτουμε και 440γρ ζάχαρη και ανακατεύουμε να λιώσει όσο μπορούμε περισσότερο.

Μεταφέρουμε το μίγμα στον κάδο του μίξερ και χτυπώντας στην αργή ταχύτητα προσθέτουμε ένα ένα 4-5 αβγά. Πριν προσθέσουμε το επόμενο αβγό παρατηρούμε να έχει ανακατευτεί το προηγούμενο.

Εν τω μεταξύ, έχουμε λιώσει στο μίξερ 3-4 μπανάνες και έχουμε προσθέσει 2-3 κσ τριμμένο φουντούκι στον πολτό. Προσθέτουμε τον πολτό στο μίγμα, αφού έχουμε τελειώσει με τα αβγά, και συμπληρώνουμε 250γρ γάλα και, στο τέλος, 450γρ αλεύρι για κέικ.

Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ, και σπάμε μεγάλα κομμάτια από μπεζέ(προαιρετικά) και τα ρίχνουμε μέσα στη φόρμα. Από πάνω αραδιάζουμε τη ζύμη του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180ο C για 50 λεπτά περίπου.

Συμβουλή της συνταγής:
Την ίδια ζύμη μπορούμε να την βάλουμε σε θήκες για μάφιν και να ψήσουμε για 35-40 λεπτά περίπου.
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή γλάσσο σοκολάτας και κομμάτια μπανάνα.

Σερβίρουμε το κέικ σοκομπανάνα με τον καφέ, το πρωινό ή βάζουμε στο ταπεράκι των παιδιών για το σχολείο.


Φιλιά, Φωτεινούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!