Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012

Φωλιές κανταϊφι με ξηρούς καρπούς



Μπορεί σε μερικούς να φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο να χειριστούν το φύλλο κανταΐφι αλλά σας διαβεβαιώνω ότι δεν είναι καθόλου αλήθεια! Πόσο μάλλον όταν το γευστικό του αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό!

Για να ετοιμάσουμε κανταϊφι ή φωλιές με ξηρούς καρπούς ή εκμέκ θα χρειαστούμε ένα πακέτο φύλλο κανταϊφι.

Για τις φωλίτσες χρησιμοποίησα το δίσκο-ταψί με θήκες για Muffins, το οποίο με εξυπηρέτησε άριστα!

Ξεκινάμε ξεμαλλιάζοντας το κανταϊφι για να μπορέσουμε να το διαχειριστούμε. Όταν το ξεχωρίσουμε για τα καλά, πιάνουμε μπουκίτσες και τις τοποθετούμε σε κάθε θεσούλα.

Έχουμε ήδη θρυμματίσει και ανακατέψει στο multi 50γρ. καρύδι, 50γρ. αμύγδαλο λευκό ανάλατο, 2 κσ ζάχαρη λευκή, 1κγ κανέλα σκόνη και 1κγ γαρύφαλλο σκόνη.

Πάνω σε κάθε μπουκίτσα κανταϊφι βάζουμε μια κουταλιά ξηρών καρπών, άλλη μια μπουκίτσα κανταϊφι, άλλη μια κουταλιά ξηρών καρπών και τελειώνουμε με κανταϊφι. Από πάνω ρίχνουμε 1 κσ βούτυρο εκλεκτό.

Ψήνουμε τις φωλιές στον αέρα, σε 180ο C για μισή ώρα περίπου μέχρι να ροδίσουν.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζω το σιρόπι με 2 ποτήρια νερό, 2 ποτήρια ζάχαρη, 2  κουταλιές μέλι πορτοκαλιάς (ή όποιο άλλο μέλι έχετε), 1 ξύλο κανέλας και 1-2 φλούδες πορτοκάλι.

Όταν είναι έτοιμες οι φωλιές τις βγάζω από το φούρνο, τις αφήνω να κρυώσουν και ρίχνω πάνω τους το σιρόπι, όχι τελείως καυτό, από 2κσ σε κάθε φωλιά.

Αφήνω τις φωλίτσες μου να απορροφήσουν το σιρόπι έχοντας υπόψιν ότι το πάνω μέρος πρέπει να είναι τραγανό!

Βγάζετε τις φωλίτσες και τις τοποθετείται στο δίσκο σερβιρίσματος πασπαλίζοντας τις με λίγους ξηρούς καρπούς ή αμύγδαλο φιλέ και κανέλα ή σαντιγύ! Μμμμ, σκέτη απόλαυση!
                                 

Φιλιά, Φωτεινούλα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!