Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2012

Σοκολατένιο κέικ με πουρέ πορτοκαλιού


Η αλήθεια είναι ότι ο πουρές μου προέκυψε έτσι στα ξαφνικά, όπως και το ροζ γλάσο και δεν ξέρω πως να σας δώσω τη συνταγή τους αλλά όλα τα υπόλοιπα και άκρως ενδιαφέροντα μπορώ να τα μοιραστώ μαζί σας... όσο για τον πουρέ, θα βρούμε κάποια λύση!!!

Ξεκινάμε ανακατεύοντας 250γρ βούτυρο Lurpak με 440γρ ζάχαρη κρυσταλλική. Όταν ενοποιηθούν τα δυο υλικά, ρίχνουμε στο μείγμα 5 αβγά, όχι όλα μαζί αλλά ένα ένα, περιμένοντας να ενοποιηθεί το καθένα πριν ρίξουμε το επόμενο. 

Συνεχίζουμε με την προσθήκη του πουρέ πορτοκαλιού τον οποίο μπορείτε να τον αντικαταστήσετε με μαρμελάδα πορτοκάλι, 500γρ, την οποία μπορείτε να τη φτιάξετε μόνοι σας όπως περιγράφεται εδώ

Συμπληρώνουμε στο μείγμα 100γρ. γάλα και 2κσ. λικέρ πορτοκάλι. Ανακατεύω με τη σπάτουλα σιλικόνης για να μην χτυπηθεί το μείγμα άλλο και προσθέτω 350γρ. αλεύρι φαρίνα που φουσκώνει μόνο του και 60γρ. κακάο σε σκόνη. Συνεχίζω το ανακάτεμα με τη σπάτουλα μέχρι το μείγμα να γίνει όλο καφετί και να αποκτήσει ένα χρώμα.
Αραδιάζω το μείγμα μου σε φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη και ρίχνω από πάνω μια κουταλιά λικέρ ακόμα. Ψήνω το κέικ μου στον αέρα, στους 180ο C για 50 λεπτά περίπου και κάνω τη δοκιμή με το μαχαίρι για να βεβαιωθώ ότι έχει ψηθεί. Όταν είναι έτοιμο, το βγάζω από το φούρνο και περιμένω να κρυώσει πριν το ξεφορμάρω.

Για την παρουσίαση του λιώνω σοκολάτα κουβερτούρα με ελάχιστο γάλα, π.χ. ενδεικτική αναλογία είναι 200γρ σοκολάτα με 20γρ γάλα αλλά καλύτερα να το δοκιμάσετε γιατί σε αυτή τη φάση παράτησα το μέτρημα και έβαλα τη φαντασία και τη δημιουργία! Αδειάστε τη σοκολάτα πάνω στο κέικ και όσο είναι ζεστή πασπαλίζετε με τη χρωματιστή κουβερτούρα για να κολλήσει η χρωματιστή τρούφα.



Φιλιά, Φωτεινούλα 

4 σχόλια:

Chit chat!!!