Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2012

Στριφτάρια με ζάχαρη και κανέλα

Το πιο εύκολο και νόστιμο κολατσιό για μεγάλους και παιδιά! Από τα εδέσματα που τρώγονται μόλις βγουν από το φούρνο!



Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας, το πασαλείβουμε με ένα χτυπημένο αβγό και πασπαλίζουμε με μπόλικη κρυσταλλική μαύρη (ή άσπρη) ζάχαρη και κανέλα. Μην τσιγκουνευτείτε τη ζάχαρη και την κανέλα, θα πρέπει να είναι αρκετή ώστε να σχηματίζουν ένα στρώμα πάνω στο φύλλο.

Κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες πάχους 2 εκατοστών ή όσο 2 δάχτυλα και ξεκινάμε και το τυλίγουμε λοξά από τη μια άκρη μέχρι την άλλη. Έπειτα κόβουμε το τυλιγμένο φύλλο ώστε να έχουμε ρολάκια μήκους 10 εκατοστών περίπου.

Τα τοποθετούμε πάνω σε ένα φύλλο σιλικόνης, τα αλείφουμε με αβγό και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα. Ψήνουμε τα ρολάκια σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180ο C για 30-40λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν καλά.

Μμμμ, μου έρχεται η μυρωδιά τους και δεν μπορώ να περιμένω!

Φιλιά, Φωτεινούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!