Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2012

Απίστευτοι τοματοκεφτέδες με ολόκληρη ντομάτα, κρεμμύδι και φέτα


Αυτούς τους τοματοκεφτέδες ή σαν κι αυτούς είχα γευτεί σε ένα γειτονικό ουζερί και μου έχουν μείνει αξέχαστοι. Έτσι, λοιπόν, επιχείρησα να τους φτιάξω στο σπίτι από όσο είχα καταλάβει τη συνταγή και η αποζημίωση ήρθε από τα λόγια του άντρα μου, "Είναι καταπληκτικοί, καλύτεροι από αυτούς που τρώμε!" 


Η διαδικασία απλούστατη όπως και τα υλικά. Για 8 κομμάτια κεφτέδες ζουμπουρλούδικους και τροφαντούς θα χρειαστείτε μία ντομάτα, μισό κρεμμύδι και 80γρ. φέτα περίπου.

Θα ψιλοκόψετε τη ντομάτα με ένα μαχαίρι, όχι με το blender γιατί δεν την θέλουμε λιωμένη, θα την αλατίσετε και θα τηνα φήσετε να σουρώσει μέχρι να ετοιμάσετε τα υπόλοιπα υλικά σας. Ψιλοκόβετε ένα κρεμμύδι σε καρέ ή στο blender, όχι όμως να γίνει λιώμα και το βάζετε σε ένα βαθύ μπολ. Τρίβετε τη φέτα πάνω από το κρεμμύδι και προσθέτετε τη ντομάτα. Λίγο πιπεράκι ακόμα, βασιλικό, ρίγανη, μία κουταλιά αλεύρι και ένα αβγό χτυπημένο για να δέσει το μίγμα. 

Αφήνετε να στραγγίξει λίγο ακόμα να φύγουν τα πολλά ζουμιά και παίρνετε κουταλιές από το μίγμα, τις κάνετε μεγάλες μπάλες ίσες με έναν κεφτέ (όχι κεφτεδάκι) και τις βουτάτε σε τριμμένη φρυγανιά. Ακουμπάτε την παχουλή μπαλίτσα σε ένα τηγάνι με καυτό λάδι και δεν την αναποδογυρίζετε μέχρι να ετοιμαστεί διαφορετικά υπάρχει περίπτωση να σας διαλύσει. Φέρνετε τούμπα τον τοματοκεφτέ μόλις είναι έτοιμος για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά και μετά τον ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί.

Το μυστικό της επιτυχίας αυτού του κεφτέ είναι τα ολόκληρα κομμάτια ντομάτας, κρεμμυδιού και φέτας! Επίσης, μπορείτε να τους φτιάξετε με τη χτεσινή χωριάτικη σαλάτα που έχετε για πέταμα, να προσθέσετε ψιλοκομμένο μαϊντανό ή δυόσμο ή και λίγη πιπεριά ακόμα κομμένη σε καρεδάκια!

Εμείς στο σπίτι τους συνοδεύσαμε με κεφτεδάκια και πατάτες τηγανιτές και τους απολαύσαμε!!!

Φιλιά, Φωτεινούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!