Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2012

Πουρές κουνουπίδι με γλυκοπατάτα και κάρδαμο


Ένας διαφορετικός πουρές με εξαιρετικό γευστικό αποτέλεσμα! Μπορεί να συνοδεύσει τα ψάρια σας αλλά και τα ψητά σας!



Φυσικά, θα χρειαστούμε κουνουπίδι και γλυκοπατάτα. Βράζουμε το κουνουπίδι και τη γλυκοπατάτα χωριστά μέχρι να λιώσουν εντελώς. 

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κουνουπίδι με τη γλυκοπατάτα σε αναλογία 3:1, αλάτι, λευκό πιπέρι, 1κσ κρέμα γάλακτος, 1κσ βούτυρο, 1-2 σπόρια κάρδαμο κοπανισμένα, 1 σπιτικό κύβο λαχανικών χωρίς αλάτι, και 6κσ παρμεζάνα ή άλλο αλμυρό σκληρό τυρί όπως κεφαλογραβιέρα.   

Σερβίρουμε τον πουρέ μας πλάι στο ψητό μας ψαράκι και έχουμε ένα εξαιρετικό και ελαφρύ πιάτο!

Φιλιά, Φωτεινούλα  

2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Φωτεινή!Εξαιρετικά αρωματικός και σίγουρα νοστιμότατος πουρές!!!Με ψαράκι που μου αρέσει κιόλας φαντάζομαι...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Chit chat!!!