Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2012

Η μαεστρία του καλού κεφτέ

Θα μου πείτε «Και ποιος δεν ξέρει να κάνει κεφτέδες;». Κι όμως ο κεφτές θέλει τη μαεστρία του!


Ξεκινάμε με μισό κιλό κιμά και τον βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ. Συνήθως επιλέγω ελιά μοσχάρι και λίγο χοιρινό για το λιπάκι του. Προσθέτουμε 1κγ ξύδι, 4κσ λάδι (μπορεί να θέλει και περισσότερο), αλατάκι, πιπέρι, ρίγανη, δυόσμο και ανακατεύουμε. Έπειτα, προσθέτουμε 2 μεγάλες φέτες μουλιασμένο μπαγιάτικο ψωμί, ½ κρεμμύδι ξερό τριμμένο μέτριου μεγέθους και 1κσ ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά μας και πρέπει να έχουμε την αίσθηση του μαλακού κιμά. Εάν δεν σας μυρίζει ο δυόσμος μπορείτε να προσθέσετε λίγο ακόμα. Εάν θέλετε να αφρατέψετε τον κιμά σας προσθέστε κι άλλο λάδι ή και λίγο μουλιασμένο ψωμί, ακόμα.

Αφήστε τον κιμά να ηρεμήσει και να γνωριστούν τα υλικά μεταξύ τους μέσα στο ψυγείο ή έξω από αυτό για λίγη ώρα σκεπασμένο.

Ετοιμάστε κιμαδένιες μπάλες που θα τις πλακώσετε λίγο για να μην είναι τελείως στρογγυλές και τις ρολάρετε σε αλεύρι.

Ψήνετε τα κεφτεδάκια σας σε μέτρια φωτιά και δεν τα γυρίζετε μέχρι να ψηθούν από τη μια πλευρά και να είναι έτοιμα.

Όταν ετοιμαστούν αποσύρετε από το τηγάνι και ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσουν.

Σερβίρετε τους κεφτέδες σας, κλασσικά, με τηγανιτές πατάτες και χωριάτικη σαλάτα. Καλή μας όρεξη!!!


Φιλιά, Φωτεινούλα

2 σχόλια:

  1. Πραγματικά θέλει μαεστρία για να φτιάξεις ωραίους κεφτέδες,είχα δοκιμάσει αρκετές συνταγές αλλά πάντα κάτι μου έλειπε,δοκίμασα και έφτιαξα την παραπάνω συνταγή πραγματικά μου πέτυχαν και έγιναν πάρα πολύ ωραίοι οι κεφτέδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαίρομαι πάρα πολύ για σένα που τα κατάφερες!!! όχι, να το παινευτώ αλλά οι κεφτέδες και τα μπιφτέκια μου κάνουν πάντα θραύση!!!

      Διαγραφή

Chit chat!!!