Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012

Ζουμερή κοτόπιτα χωρίς φύλλο με πανσέτα και πολύχρωμες πιπεριές


Ούτε εγώ δεν το περίμενα ότι θα έβγαινε τόσο ζουμερή και μυρωδάτη! Άλλη μια συνταγή που δημιουργήθηκε πάνω στην κουζίνα και το αποτέλεσμα .... σούπερ!

Διάβαζα για συνταγές με κοτόπιτες αλλά βαριόμουν αφάνταστα να μπω στη διαδικασία του φύλλου κι έτσι... απλά ψήθηκε χωρίς φύλλο, μυρίζει θαυμάσια, έχει απίθανη γεύση και στέκεται υπέροχα!

Θα βράσουμε το κοτόπουλο μας για καμιά ώρα ή και περισσότερο και θα το μαδήσουμε ώστε να προκύψουν μικρά ακανόνιστα κομμάτια κοτόπουλου. 

Σε ένα άλλο μέρος, θα κόψουμε σε ροδέλες 1 κόκκινη, 1 πορτοκαλί και 1 κίτρινη πιπεριά, κι έπειτα θα τις κόψουμε σε καρέ. Θα προτιμήσω να χρησιμοποιήσω τη μισή πιπεριά από κάθε χρώμα αλλά ανάλογα με τις διαστάσεις του ταψιού σας και τις προσωπικές σας προτιμήσεις μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παραπάνω. 


 
Θα ξεκινήσουμε σοτάροντας σε ελαιόλαδο 1 πανσέτα κομμένη σε καρέ. Μπορείτε να ζητήσετε από το χασάπη σας να το κάνει εάν δεν μπορείτε εσείς. Σβήνουμε την πανσέτα με ένα κρασοπότηρο λευκό κρασί, αλατοπιπερώνουμε και την αφήνουμε να μαγειρευτεί για κάνα τέταρτο. 

Εν τω μεταξύ σοτάρουμε το κοτόπουλο σε ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι, προσθέτουμε τις πιπεριές και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά. Ρίχνουμε και την πανσέτα μαζί με όλα της τα ζουμιά, συνεχίζουμε το σοτάρισμα και τέλος, προσθέτουμε μια φούχτα ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο.

Σε μία φόρμα για τάρτες ή σε ένα πυρέξ, ρίχνουμε 2-3 κουταλιές κρέμα γάλακτος για να καλύψουμε ελαφρά τον πάτο. Αραδιάζουμε το μισό υλικό μας από το τηγάνι και καλύπτουμε με τριμμένο ένταμ. Αδειάζουμε και το υπόλοιπο υλικό και καλύπτουμε με τριμμένη μοτσαρέλα. Αδειάζουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος (από το κουτί των 200γρ που έχουμε ανοίξει) και πασπαλίζουμε με 2 κσ παρμεζάνα ή πεκορίνο ή άλλο σκληρό τυρί για να κάνει λίγο κρούστα.
Ψήνουμε στον αέρα, στους 180ο C για 30-40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Δεν χρειάζεται να βάλουμε αλουμινόχαρτο γιατί είναι ήδη ψημένα τα υλικά μας.

Φυσικά, την ίδια πίτα μπορείτε να κάνετε τα Χριστούγεννα με την υπόλοιπη γαλοπούλα σας και να μην πάει χαμένη!

Φιλιά, Φωτεινούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!