Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

Βραστό χταπόδι της Σαρακοστής

Δεν περίμενα ότι το να βράσω και να ετοιμάσω χταπόδι θα ήταν τόοοσο εύκολο!


Πλένετε το χταπόδι και το βάζετε ολόκληρο μέσα στην κατσαρόλα.

Μυστικό Πρώτο: Προσθέτετε μόλις μισό ποτήρι νερό ή καθόλου διότι το χταπόδι θα βράσει στο νερό που θα βγάλει και θα βγάλει μπόλικο! Πιστέψτε με!

Μυστικό Δεύτερο: Δεν προσθέτουμε αλάτι διότι είναι αρκετά αλμυρό. Αλατάκι θα βάλετε ή στο τέλος του μαγειρέματος ή στο πιάτο σας.

Μυστικό Τρίτο: Κρατάτε το καπάκι της κατσαρόλας κλειστό καθ'όλη τη διάρκεια μαγειρέματος. Δεν θα χρειαστεί πάνω από μισή ώρα.

Σερβίρετε το χταποδάκι σας ολόκληρο ή σε μπουκιές με ελαιόλαδο, ξύδι, ρίγανη και φύλλα μαϊντανό για χρώμα.

Φιλιά, Φωτεινούλα

2 σχόλια:

  1. Το χταπόδι είναι από τα ποιο αγαπημένα μου μαλάκια!! Πραγματικά βλέπω ότι είναι πολύ εύκολο! Δεν έχω φτιάξει ποτέ για να σου πω την αλήθεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ούτε εγώ φανταζόμουν ότι είναι τόσο εύκολο. πάντα με φόβιζε αλλά... κι αυτός ο μύθος καταρρίφθηκε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Chit chat!!!