Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012

Πιπεράτο λικέρ λεμόνι... ΦΟΒΕΡΟ!


Διάβαζα και ξαναδιάβαζα συνταγές για limoncello και, μάλιστα, είχα γευτεί κάποιο από αυτά, το οποίο ήταν εξαιρετικό. Αλλά ήθελα κάτι διαφορετικό... όπως συνήθως!


 Λίστα για ψώνια
750ml vodka ή άλλο λευκό ποτό
φλούδες από 4-5 λεμόνια
700γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
20-30 κόκκοι πιπέρι
900ml νερό (4 φλυτζάνια)

Βάζουμε σε ένα βάζο του ενός λίτρου το αλκοόλ, το πιπέρι, και τις φλούδες χωρίς να βγάλω το άσπρο όσο μπορώ. Αφήνω τη μποτίλια μου σε σκιερό μέρος, μέσα σε ένα ντουλάπι, για 2 εβδομάδες. 

Μετά από 15 μέρες...

Ετοιμάζω σιρόπι με τη ζάχαρη και το νερό βράζοντας τα σε μια κατσαρόλα, για 5-10 λεπτά, ενώ ανακατεύω μέχρι να δέσει πολύ ελαφρά. Δεν πρέπει να βρίσκετε δυσκολία στο ανακάτεμα του σιροπιού. Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει καλά.

Αφαιρείτε από τη μποτίλια τις φλούδες λεμονιού και τους κόκκους πιπεριού και προσθέτετε το σιρόπι. Ανακατεύετε καλά για να ομογενοποιηθεί και μεταφέρετε σε περίτεχνα στολισμένο μπουκάλι! Εάν θέλετε μπορείτε να αφήσετε τα πιπέρια μέσα στο βάζο για να συνεχίσουν να βγάζουν το άρωμα τους.

Προσοχή μη μεθύσετε!

Φιλιά, Φωτεινούλα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!