Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012

Σαλιγκάρια με μάραθο και πατάτες


Μόλις ακούς σαλιγκάρια, το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι η Κρήτη. Άκρως κρητικό έδεσμα, πολύ θρεπτικό και νηστίσιμο!


Για όσους αρέσουν τα σαλιγκάρια αυτή είναι μια πολύ εύκολη συνταγή. Σοτάρουμε το μάραθο ψιλοκομμένο σε ελαιόλαδο για να μαραθεί και το σκεπάζουμε με νερό να βράσει και να μαλακώσει για λίγα λεπτά.

Προσθέτουμε 2-3 πατάτες κομμένες στα 2, τα σαλιγκάρια μας, πλυμένα και καθαρισμένα (αυτό είναι άλλη δημοσίευση), αλάτι και πιπέρι, και τα αφήνουμε και βράζουν μέχρι να μείνουν μόνο με το λάδι. Αυτό ήταν!

Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε ξυνόχοντρο (κρητικό παραδοσιακό "αντίστοιχο" του τραχανά) αλλά αν δεν έχετε, όπως εγώ, μπορείτε να προσθέσετε κους κους και σε ένα λεπτό έχετε εμπλουτίσει το πιάτο σας.

Μερικές σταγόνες λεμονάκι και ... Καλή σας απόλαυση!

Πληροφορίες για το πως καθαρίζονται τα σαλιγκάρια θα βρείτε εδώ


Φιλιά, Φωτεινούλα 


2 σχόλια:

  1. Λατρεύω τα σαλιγκάρια και η πρότασή σου φαίνεται πολύ δελεαστική! Θα τη δοκιμάσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...και αρωματική! Καλή σου απόλαυση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Chit chat!!!