Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012

Γλυκό κουταλιού περγαμόντο σε ρολάκια

 

Σουξέ τα περγαμόντα στη λαϊκή και λίγο πριν την εκπνοή τους τα προμηθεύτηκα για το καθιερωμένο γλυκό περγαμόντο. 
Γλυκόπικρη γεύση και απόλυτα αρωματική!

Λίστα για ψώνια
6 περγαμόντα 
1 κιλό ζάχαρη 
χυμό μισού λεμονιού


Ξεκινάμε ξύνοντας τα περγαμόντα στο εξωτερικό τους αρκετά ώστε να είναι λεία αλλά χωρίς να φτάσετε στο άσπρο. Ο τρίφτης που χρησιμοποίησα είναι αυτός που βγάζουμε τα λέπια από τα ψάρια. Στη συνέχεια, κόβουμε το πάνω και κάτω μέρος του φρούτου σε δίσκο, όπως κόβουμε το πορτοκάλι, και έπειτα βάζουμε ένα κουτάλι κάτω από τη φλούδα και κινούμαστε περιμετρικά προκειμένου να ξεκολλήσουμε τη φλούδα από την ψίχα.

Μόλις την ξεκολλήσουμε, την κόβουμε κατακόρυφα και την αφαιρούμε. Πλένουμε καλά τη φλούδες και τις βάζουμε σε ένα καζάνι με κρύο νερό όπου τις βράζουμε για μισή ώρα περίπου να μαλακώσουν.

Αφαιρούμε τις φλούδες από το καζάνι, τις κόβουμε κάθετα και τις τυλίγουμε σε ροδέλες τις οποίες στερεώνουμε με μια οδοντογλυφίδα.

Ξαναβάζουμε τα ρολάκια μας σε βραστό νερό για να βράσουν για 15 λεπτά ακόμα ενώ ετοιμάζουμε το σιρόπι μας.

Για το σιρόπι βράζουμε 2 ποτήρια νερό με τη ζάχαρη και το χυμό μισού λεμονιού. Όταν διαλυθεί η ζάχαρη παίρνουμε τα ρολάκια από τη μια κατσαρόλα και τα ρίχνουμε μέσα σε αυτή με το σιρόπι. Βράζουμε για μισή ώρα περίπου και έπειτα αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες. Τα ρολάκια τώρα δεν ανοίγουν!

Αφήνουμε το γλυκό όλο το βράδυ ώστε να κρυώσει και να δέσει το σιρόπι. Εάν το σιρόπι σας είναι αραιό την επόμενη μέρα θα το βράσετε για 5 λεπτά ακόμα.

Τα ρολάκια σας θα είναι τραγανά και γλυκά, όπως πρέπει για το απογευματινό καφεδάκι σας!   

Φιλιά, Φωτεινούλα

2 σχόλια:

  1. Τέλειο γλυκό και πολύ μυρωδάτο εγώ θα φτιάξω νεράτζι με λεμόνι.Φιλιά να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μμμμ, το νεράτζι δεν το προτιμώ αλλά το λεμονάκι θα το ήθελα πολύ!!!

      Διαγραφή

Chit chat!!!