Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012

Χταποδάκι κοκκινιστό με κοραλλάκι και μυρωδικά


Κλασσικό νηστίσιμο πιάτο σε όλα τα ελληνικά σπίτια, δεν συμφωνείτε;


Λίστα για ψώνια 

1 χταποδάκι κατεψυγμένο και ξεπαγωμένο
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο
1-2 πράσινες πιπεριές κέρατο
1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
1-2 ντομάτες φρέσκιες τριμμένες ή χυμό ντομάτας
1 φύλλο δάφνης
θυμάρι και ρίγανη
αλάτι και πιπέρι
ελαιόλαδο



Βράζουμε το χταποδάκι στο νερό του όπως περιγράφεται εδώ

Ετοιμάζουμε τη σαλτσούλα μας. Σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και τις πιπεριές σε ελαιόλαδο. Σβήνουμε με ένα κρασοπότηρο κόκκινο κρασί και ρίχνουμε μέσα την τομάτα. Συμπληρώνουμε λίγο νεράκι για να μην κολλήσει και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το φύλλο δάφνης, θυμάρι και ρίγανη και αφήνουμε να βράσει για 20λεπτά περίπου ώσπου να ετοιμαστεί η σάλτσα.

Συμπληρώνουμε 2 ποτήρια νερό, προσθέτουμε το βρασμένο χταπόδι στη σάλτσα και μια κούπα πάστα κοράλλι ή κοφτό μακαρονάκι. Βράζουμε μέχρι να ετοιμαστούν τα ζυμαρικά. Εναλλακτικά μπορείτε να προσθέσετε το χταπόδι όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα ίσα για να πάρουν μυρωδιά από το χταπόδι.

Σερβίρουμε το φαγητό μας συνοδεία βραστού μπρόκολου με λεμονάκι και απολαμβάνουμε γεύση και μυρωδιές!!!

Φιλιά, Φωτεινούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!