Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012

Μωσαϊκό με πουρέ κάστανο και κουβερτούρα

Και ποιός δεν ξέρει τι είναι το μωσαϊκό; Και ποιός δεν το έχει φάει; Ας το εμπλουτίσουμε λιγάκι να το κάνουμε λίγο πιο σύγχρονο, ε;



Ξεκινάμε βράζοντας και ξεφλουδίζοντας τα κάστανα ώστε να πάρουμε 150-200γρ. κάστανα ξεφλουδισμένα. Αλέθουμε τα κάστανα στο μίξερ ώστε να πάρουμε τον πουρέ τους. Εναλλακτικά μπορείτε να πάρετε έτοιμα προβρασμένα κάστανα που χρειάζονται απλά ζέσταμα ή πουρέ κάστανο σε βαζάκι (αυτός είναι λίγο πιο γλυκός οπότε μετριάστε τη ζάχαρη σας στα 100γρ.).

Λιώνουμε μία πλάκα βιτάμ και το ανακατεύουμε στο μίξερ με 150γρ. ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήνουμε στην άκρη

Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε 250γρ κουβερτούρα και ρίχνουμε μέσα σε αυτήν 4 κουταλιές κονιάκ και ανακατεύουμε ώστε να απορροφηθεί. 

Ενώνουμε τις 3 παρασκευές μας και όταν είναι έτοιμο το υλικό μας θρυμματίζεται με το χέρι σε μεγάλα κομμάτια μισό πακέτο πτι μπερ και τα ρίχνεται μέσα στο σοκολατένιο μίγμα. Ανακατεύετε ελαφριά με μια σπάτουλα σιλικόνης και αραδιάζετε το μίγμα σας μέσα σε μια φόρμα για κέικ.

Προσοχή! για εύκολο ξεφορμάρισμα στρώστε τη φόρμα με μια διάφανη μεμβράνη η οποία θα περισσεύει αρκετά από τη φόρμα ώστε να μπορέσετε να ρίξετε μέσα σε αυτήν το γλυκό και να το καλύψετε στο τέλος.

Τοποθετείται τη φόρμα στο ψυγείο για 3 ώρες περίπου μέχρι να σφίξει και έπειτα βγάζετε από το ψυγείο,περιμένετε λίγα λεπτά να ζεσταθεί και ξεφορμάρετε και σερβίρετε! Μιαμ, μιαμ, σοκολατοκαστανένια γλύκα!

Φιλιά, Φωτεινούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!