Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012

Ζαμπονοτυρόπιτα και τυρόπιτα σχολείου!

Ώρα για σχολείο! ΄Ωρα για ζαμπονοτυρόπιτα!

Είναι πολύ εύκολο να κάνετε σφολιατοειδή ζαμπονοτυρόπιτα και τυρόπιτα και ό,τι άλλη ....πίτα μπορείτε να σκεφτείτε. Θα σας δώσω μερικές συνταγές-ιδέες να σας βρίσκονται!


Καταρχήν θα πάρετε ένα πακέτο φύλλο σφολιάτα όπου θα φτιάξετε 12 κομμάτια. Θα βγάλετε το ένα φύλλο από μέσα και θα το κόψετε σε 6 ίσα μέρη. Στην αρχή θα το κόψετε κάθετα στη μέση και μετά θα τραβήξετε 3 οριζόντιες γραμμές.

Τώρα αρχίζουμε τα γεμίσματα. Στο μισό του κάθε κομματιού θα βάλετε τη γέμιση και μετά θα το σκεπάσετε με το υπόλοιπο μισό. Θα κάνετε "πιρουνιές" στην άκρη για να κολλήσει και θα το πασαλείψετε στο τέλος με αβγό για να γυαλίσει. Αν θέλετε πασπαλίστε με σησάμι, άσπρο ή μαύρο, και θα ψήσετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα περίπου, ίσως και παραπάνω, μέχρι να φουσκώσει γερά και να ροδίσει.

Γέμισμα 1: Απλώνετε κέτσαπ, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, βασιλικό, μία φέτα ζαμπόν, τριμμένο τυρί γκούντα ή μοτσαρέλα ή ένταμ ή ανάμεικτο και... σκεπάζουμε.

Γέμισμα 2: Σε ένα μπωλ ανακατεύετε τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας με 2κγ κρέμα γάλακτος ώστε να είναι σφιχτό το μείγμα, γεμίζετε και ...σκεπάζετε.

Γέμισμα 3: Σωτάρετε μανιτάρια, ανακατεύετε με κρέμα γάλακτος και προσθέτετε τριμμένο τυράκι για να σφίξει, αλάτι και πιπέρι.

Γέμισμα 4: Σωτάρουμε μπέικον ή πανσέτα σε ελάχιστο ελαιόλαδο και στη συνέχεια "σβήνουμε" με barbeque sauce. Αφήνουμε να μελώσει για τα καλά. Βγάζουμε την πανσέτα και βάζουμε μέσα κρεμμυδάκια εσαλότ κομμένα σε ροδέλες για να σωταριστούν. Ψιλοκόβουμε φρέσκο δυόσμο και γεμίζουμε με το μπέικον, τα κρεμμύδια και το δυόσμο.

Φυσικά όλα τα παραπάνω γεμίσματα μπορείτε να τα κάντε και ωραιότατη πιτούλα σε ταψάκι ή και μικρά πιτάκια για πάρτυ. 

Φιλιά, Φωτεινούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!