Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012

Γαρίδες σε κόκκινη σάλτσα λαχανικών με κάρυ


Η αφορμή αυτής της συνταγής δόθηκε κατά τη διάρκεια επίδειξης μιας οικιακής συσκευής. Είχαμε το ρύζι, είχαμε τις γαρίδες και χρειαζόμασταν λαχανικά και μυρωδικά!
Ξεκινάμε, λοιπόν, σοτάροντας τα λαχανικά μας, 1 πράσο και 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και ένα καρότο τριμμένο. Μόλις ετοιμαστούν, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε κόκκινη σάλτσα ντομάτας φρέσκια ή συσκευασμένη. Τα αφήνουμε να βράσουμε και να μαλακώσουν για 20-30 λεπτά περίπου και προσθέτουμε τις γαρίδες, κατά προτίμηση με το κέλυφος. 

Τις αφήνουμε να βράσουν για 5-10 λεπτά, όχι παραπάνω γιατί σκληραίνουν, πασπαλίζουμε με 1/2κγ κάρυ ή και περισσότερο εάν επιθυμείτε και είμαστε έτοιμοι!

Σερβίρουμε το φαγητό μας με αχνιστό ρύζι Jasmine ή σπυρωτό ρύζι για πιλάφι. Καλή μας όρεξη!

Φιλιά, Φωτεινούλα




2 σχόλια:

  1. Ο απόλυτος - αγαπημένος συνδυασμός!!!!
    Εδώ σε σπέσιαλ έκδοση :)
    Φιλιά
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν το είχα ξαναφάει και ήταν σούπερ! ειδικά από τα χεράκια μου! λυπήθηκα πολύ που δεν ήρθα στη μάζωξη σας!

      Διαγραφή

Chit chat!!!