Κυριακή, 25 Μαρτίου 2012

"Κουζινομπερδεμένος" Σαντορινιός μπακαλιάρος στο τηγάνι

Η συνταγή αυτή δόθηκε στα πλαίσια της ραδιοφωνικής εκπομπής που κάνω παρέα με το Λεωνίδα, η οποία ονομάζεται "Κουζινομπερδέματα" και ακούγεται κάθε Σάββατο, 11-12 το πρωί, στον Ilioupolisonline.gr. 

Αυτή τη φορά όμως δεν είμαστε μόνοι μας αλλά είχαμε παρέα μας δύο φίλους σεφ, τον Αθανάσιο Πλάκα και τη Φωτεινή Καρακατσάνη. Ο Θανάσης, λοιπόν, μοιράστηκε μαζί μας την παρακάτω συνταγή εκ Σαντορίνης. Από τα χέρια του σεφ μας ένας μπακαλιάρος άκρως γευστικός για να τιμήσουμε τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Αγοράζουμε 1 κιλό μπακαλιάρο παστό και τον κόβουμε σε κομμάτια για να τον αφήσουμε σε νερό για 36-48 ώρες και να ξαρμυριστεί. Κατά τη διάρκεια αυτών των ωρών θα αλλάζετε συχνά το νερό προκειμένου να φύγει το αλάτι και να μην μένει στο μπακαλιάρο. Μπορείτε να προσθέσετε και γάλα στο νερό ώστε να επιταχύνετε το ξαρμύρισμα του.

Όταν είναι έτοιμος ο μπακαλιάρος, τον πιπερώνετε (αλάτισμα δεν χρειάζεται!) και τον περνάτε από το αλεύρι, μετά από το νερό, έπειτα από καλαμποκάλευρο και ξανά από νερό, άλλη μία από καλαμποκάλευρο και τον τηγανίζετε σε ζεστό και όχι καυτό ελαιόλαδο, κατά προτίμηση, μέχρι να πάρει ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα. 

Βάζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν λίγο και σερβίρουμε με πρωτότυπη αλλά παραδοσιακή σκορδαλιά με ρεβύθια.

Συνταγή για τη σκορδαλιά με τα ρεβύθια θα βρείτε εδώ

Θανάση, σε ευχαριστώ για την υπέροχη συνταγή σου μόνο που δεν πρόλαβα να πάρω φωτογραφία το αποτέλεσμα! Νομίζω ότι πρέπει να την ξανακάνω, χαχαχα.

Χρόνια Πολλά σε όλους σας!!!

Φιλιά, Φωτεινούλα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!