Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

Ξυδάτο λάχανο με χοιρομέρι και μους γιαουρτιού

Το λάχανο που είχαμε φτιάξει τις προάλλες το θυμάστε; Το θυμάστε. Η συνταγή του είναι εδώ
http://oikaliteressyntagesmou.blogspot.com/2012/03/blog-post_8457.html



Ας το παραλλάξουμε κι ας το γευτούμε λίγο αλλιώς!

Αντί για λουκάνικο, θα το συνδυάσουμε με χοιρομέρι. Σωτάρουμε το χοιρομέρι σε ελάχιστο λάδι μέσα στο τηγάνι ώστε να ζεσταθεί, να μαλακώσει, να μυρίσει και να χρυσίσει. Αποσύρουμε το χοιρομέρι από το τηγάνι και προσθέτουμε το λάχανο όπου το ψήνουμε όπως περιγράφεται παραπάνω.


Ας ετοιμάσουμε τη μους γιαουρτιού! Θα χρησιμοποιήσουμε ίση ποσότητα γιαουρτιού με κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να αφρατέψει και την αφήνουμε στην άκρη.

Στο γιαούρτι προσθέτουμε λίγο αλάτι, μουστάρδα (προαιρετικά), σταγόνες λάδι και 1/2κγ μέντα. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος στο γιαούρτι και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις να ενωθούν καλά.

Σερβίρουμε τοποθετώντας κάτω το λάχανο, από πάνω το χοιρομέρι και τέλος τη μους γιαουρτιού. Καλή μας όρεξη!

Φιλιά, Φωτεινούλα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!