Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012

Ρεβύθια στο φούρνο με πανσέτα


Αν βαρεθήκατε να τρώτε τα ρεβύθια σούπα, αυτή είναι μια καλή εναλλακτική πρόταση με μπόλικες γεύσεις και υλικά που δένουν αρμονικά μεταξύ τους.

Ξεκινάμε από τα βασικά. Έχουμε μουσκέψει αποβραδίς τα ρεβύθια μας σε νερό με σόδα, τα ξεπλένουμε καλά για να φύγει η σόδα και τα βράζουμε στη χύτρα για μισή ώρα παρέα με ένα ξερό, μέτρια κομμένο, κρεμμύδι.

Μέχρι να ετοιμαστούν τα ρεβύθια ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά μας. Σοτάρουμε την ψιλοκομμένη πανσέτα (σε καρέ) σε ελαιόλαδο και προσθέτουμε 2 φρέσκα κρεμμυδάκια και 1 πράσο ψιλοκομμένα στο multi. Σβήνω με κρασί και κρατάω στην άκρη ζεστά. Τρίβω μια ντομάτα στον τρίφτη ή στο multi ή χρησιμοποιώ συσκευασμένη.

Όταν είναι έτοιμα τα ρεβύθια, τα αδειάζω σε ένα πυρέξ (χωρίς το νερό τους), ρίχνω τα σοταρισμένα υλικά, τη ντομάτα, μαϊντανό, μπόλικο αλάτι, πιπέρι, 1/2 κγ κύμινο, 1/2κγ πάπρικα, ελαιόλαδο και το χυμό 1/2 λεμονιού. Συμπληρώνω υγρά από τη σούπα και ψήνω στο φούρνο για μισή ώρα περίπου ώστε να μαλακώσει το κρέας και να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του. 

Εάν το θέλετε το φαγητό σας πιο κόκκινο, προσθέστε μια κουταλιά πελτέ. Δοκιμάστε το για να σιγουρευτείτε εάν θέλετε να αυξήσετε την ένταση της πάπρικας ή του κυμίνου. Θα ενθουσιαστείτε!

Φιλιά, Φωτεινούλα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!