Δευτέρα, 2 Απριλίου 2012

Ταλιατέλες αλ μπρόκολο

Ποτέ δεν θα μπορούσα να πιστέψω ότι ένα τόσο αδιάφορο λαχανικό θα μπορούσε να πρωταγωνιστεί σε μια σάλτσα ζυμαρικών με τόση επιτυχία! Πραγματικά υπέροχη, ελαφριά γεύση που δένει υπέροχα με ένα ποτήρι παγωμένο λευκό κρασί. 

Λίστα για ψώνια
1 μέτριο μπρόκολο
1 πακέτο spaghetti
500ml κρέμα γάλακτος
3 φέτες προσούτο (προαιρετικά)
τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι - πιπέρι - μοσχοκάρυδο



Ξεκινάμε ζεματίζοντας ελαφρά μικρές φουντίτσες από το λαχανικό μας. Να θυμήσουμε ότι το μπρόκολο το έχουμε καθαρίσει και το έχουμε αφήσει σε νεράκι με ξύδι για να το βοηθήσουμε να αποβάλλει όποια ανεπιθύμητα ζουζούνια το είχαν επισκεφτεί. Ξεφλουδίστε και τα κοτσάνια!

Το μπρόκολο δεν πρέπει να βράσει διαφορετικά θα λιώσει. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και 1/2κγ μοσχοκάρυδο (ή και περισσότερο αν είστε λάτρεις) και το αφήνουμε να βράσει ώστε να δέσει η σάλτσα. Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε πάνω στις al dente βρασμένες ταλιατέλες μας. Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο προσούτο στη σάλτσα σας, σοταρισμένο ελαφρά... θα το απογειώσει!

Έτοιμο! Και γρήγορο! Σερβίρετε τη μακαρονάδα σας με μια πράσινη δροσερή σαλάτα κι ένα ποτήρι λευκό κρασί! Απόλαυση!

Φιλιά, Φωτεινούλα

2 σχόλια:

  1. pragmatika m trabikse tin prosoxi fainetai polu nostumo!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ήμουν τόσο προκατειλλημμένη με αυτή τη συνταγή γιατί είχα φάει το μπρόκολο σε μακαρονάδα (όχι από τα χεράκια μου) και ήταν άθλιο. Επειδή ήταν όμως το μοναδικό συστατικό στο ψυγείο μου με το οποίο μπορούσα να δημιουργήσω ένα αξιοπρεπές πιάτο... το επιχείρησα και δεν ζημιώθηκα! Δοκίμασε το ανεπιφύλακτα! Ούτε μυρίζει μπρόκολο, ούτε τίποτα! Τέλειο και ελαφρύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Chit chat!!!